Haberler

Tarihi Çarşı Eski İhtişamına Kavuşuyor

Güncelleme:

Kula'nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek.

Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin tarihi dokusu hayat bulmaya devam ediyor.

Kula'nın tarihi evleri tek tek restorasyon yapılırken, son proje Kula esnafını heyecanlandırdı. Kula'nın tarihi Çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile hazırlanan projeyle beraber tarihi görüntüsüne tekrardan kavuşuyor. Hazırlanan projeyle beraber tarihi caddeye; kanalizasyon, yağmur suyu kanalı, modern taş döşemesi, elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınması, dükkan doğramalarının değiştirilerek tarihi dokusuna kavuşması gibi yenilikler geliyor. Yapılacak çalışmaların tüm masrafları ve iş gücü ise Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile karşılanacak.

Hayal Gerçek Oluyor

Cadde esnaflarından Süleyman Erdil, Kula'nın turizm açısından ihtiyaç duyduğu bir proje olduğunu belirterek, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşen 2017 yatırımlarından birisi olan sokak sağlıklaştırması, biz esnaflar için güzel bir uygulama. Umut ediyoruz ki, Kula'mızın geleceği ile alakalı bu proje iyi değerlendirilir. Bizim arzumuz ve isteğimiz, Kula'nın Manisa'da ve tüm Türkiye'de tanınırlığının artmasını sağlamak. Kula; Tarihi Evleri, Jeoparkı, Yunus Emre Hazretleri ve bilinmeyen birçok özelliği ile Manisa'nın parlayan yıldızı olmasını diliyoruz. Kula'ya her nereden katkı gelirse gelsin biz esnaf olarak kapımız herkese açık. 'Kula nasip olmaz her Kula' diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür ederim" dedi.

Yunus Emre Caddesi Esnafı ve Akgün Mahalle Muhtarı Mustafa İzci ise yapılan restorasyonların caddeye güzellik katacağını sözlerine ekleyerek, "Kula'mızda yapılacak olan restorasyon çalışması ile Yunus Emre Caddesi çok güzel görünecek. Bu restorasyonun turizm acısından faydası olacağını düşünüyorum. Bu yatırımları bizlere kazandıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yunus Emre Caddesi'nin 50 yıllık esnaflarından İsmail Külahçı, böyle büyük bir projenin cadde esnafının hayali olduğunu dile getirerek, "Kula'nın en eski esnaflarındanım. Yaklaşık 50 senedir bu cadde üzerinde ikamet ediyorum. Babadan kalan bir meslek yürütüyorum. Kula'mızın turizmden başka çıkar yolu olmadığını hepimiz biliyoruz. Sokak sağlıklaştırması tabi ki bizim içinde önemli. Özellikle turistlerin dikkatini çekecek dekorların tarihi yansıtacak mekanların olması tabiki hayalimiz. Bunlara maddi olarak bizlerin gücü yetmiyor. Büyükşehir Belediyesinin bu sağlıklaştırmayı yapacak olması bizleri sevindirdi. Sonuc olarak Kula'ya gelecek turistleri en iyi şekilde ağırlamak, onlardan istifade etmek bizim büyük amacımız ve temellimiz. Sokak sağlıklaştırması büyük proje olduğuna inanıyoruz. Mali açıdanda mali giderleri yüksek olacaktır. Ama belediyemiz esnaf arkadaşlara siz maddi katkıda bulunmayacaksınız biz yapacağız dediği için memnuniyet duyduk. Manisa Büyükşehir Belediyemize ve Kula Belediyemize teşekkür ederim bu çalışmalarından dolayı" dedi.

Kula Her Yönü ile Bölgenin Turizm Cenneti Olacak

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula turizminin canlandırılması için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, "Elimizde Türkiye'nin ender güzelliklerini bir arada bulunduran Ege'nin saklı cenneti bulunuyor. Bu cennet parçası ilçemize bir hizmeti daha fazla getirmenin gayreti içerisindeyiz. Kula ekonomisine canlılık katan turizme gerekli önemi vermek bizler için büyük önem arz ediyor. Bu maksat ile yaptığımız çalışmalar kapsamında sokak sağlıklaştırma çalışması ve tarihi Kula Evlerinin restorasyonu geliyor. Ciddi bir potansiyeli içinde barındıran Kula; yapılacak olan çalışmalar ile ciddi bir yere gelecek. Kula Evleri restorasyon çalışmasını ve Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan Kula Çarşısının sokak sağlıklaştırma projesini Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra başlayacağımız çalışmalar ile caddemiz ihtişamlı günlerine geri dönecek. Kulamız, sağlık, doğa, inanç, kültür ve tarihi ile bölgenin önde gelen turizm cennetlerinden biri olacak. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Erdil Cengiz Ergün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title