Haberler

Tarihi Belediye Binası Farkındalık İçin Pembe'ye Büründü

Güncelleme:

Heykel'deki Tarihi Belediye Binası, meme kanserine dikkat çekmek için meme kanserinin simgesi olan pembe renkle ışıklandırıldı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında renkli bir etkinliğe imza attı. Tarihi Belediye Binası, toplumda meme kanserine karşı farkındalık oluşması ve vatandaşların kanser taramalarına özen göstermesi amacıyla pembe renkle aydınlatıldı. Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan Tarihi Belediye Binası önünde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı Kentler Birliği'nin kurucusu olarak sağlıklı birey ve sağlıklı toplum hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde meme kanserine dikkat çekmek için Büyükşehir Binamızı pembe ışıklarla donattık. Amacımız farkındalık oluşturmak. Çünkü kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada kanser hastalığı geliyor. Vatandaşlarımızın her zaman için bu konuda tetikte olması, kendilerini her zaman için kontrol etmesi ve kanser taramalarını yaptırması gerekiyor" dedi.

KETEM Birimlerinde Taramalarınızı Yaptırın

Meme kanserinin yılda yaklaşık 15 bin kadını etkilediğini ve kanser olan her 4 kadından birinin meme kanseri olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, "Meme kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi şansı çok yüksektir. Bizler bu yüzden vatandaşlarımızın dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak adına bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. İlimizde yılın ilk on ayı itibariyle 23 bin 45 vatandaşımıza meme kanseri taraması hizmeti verdik. Tarama çalışmalarımızı 4 KETEM birimimiz ve mobil mamografi aracımızla sürdürüyoruz. KETEM sayılarının artması için çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan şehrimizde devam eden sağlık yatırımları da mevcut. Onlar da tamamlandığında Bursa'mız gerek kanser taramalarında gerekse tedavisi bakımından önde gelen şehirlerden biri olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title