Haberler

Tarihe ve İnsanlığa Karşı Sorumluyuz

Güncelleme:

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinliklerinde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul'da yaşayanların tarihe ve insanlığa karşı sorumlu olduklarını söyledi.

Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN GÖKSU'DAN ESENLERLİLERE DAVET

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sözlerine, her gece Dörtyol Meydanı'nı hınca hınç dolduran Esenler halkına teşekkür ederek başladı. Başkan Göksu, tüm Esenler halkını 22 Haziran Çarşamba Dörtyol Meydanı'nda 10 bin kişinin katılımıyla kurulacak kardeşlik sofrasına ve 1 Temmuz Cuma akşamı yine Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilecek "10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması"na davet etti.

GÜCÜMÜZÜ BÜTÜN İNSANLIK HİSSETMELİ

İstanbul'da yaşayanların tarihe ve insanlığa karşı sorumlu olduklarını belirten Başkan Göksu, "Üzerinde yaşadığımız bu şehir, Hazreti Peygamber'in övgüsüne mazhar olmuştur. İnsanlık tarihi ile özdeş olan bu şehir, aynı zamanda İslam medeniyetinin en önemli sembollerini de taşıyor. Medeniyetimize sahip çıkarak tarihe karşı sorumluluğumuzu; insanlık ateş çemberinden geçerken gücümüzü ve heyecanımızı bütün insanlığa hissettirmemiz ise insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" dedi.

NURSAÇAN'DAN GENÇLERE TAVSİYELER

Dörtyol Meydanı'nı dolduran Esenlerlilere hitap eden Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. "Keklik keklikle, doğan doğanla uçar" diyen Nursaçan, "Gençler, dünya ve ahiret hayatımızı berbat edecek üç şey var. Nefis, şeytan ve kötü arkadaş... Nefis, insanı hep günaha sürükler. Ezeli düşmanımız şeytan, içki ve kumar ile aramıza kin girdirmek istiyor ve insanları, Allah'ı anmaktan alıkoymak istiyor. Kötü arkadaş da insanın yanlış yollara gitmesine sebep olur. O yüzden en başta, arkadaş seçiminize dikkat edin ve kötü arkadaştan uzak durun" diye konuştu.

Necmettin Nursaçan, konuşmasını dualarla sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Dörtyol Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title