Haberler

Tarih ve Kültür Birlikteliğimiz Bizleri Birbirimize Daha Yakınlaştırıyor

Güncelleme:

İnegöl'de 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin coşkusu devam ederken, bir yandan da festival için İnegöl'e gelen delegasyonun Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ziyaretleri sürüyor.

Festivali takip etmek üzere İnegöl'e gelen Şavşat Belediye Başkanı Sinan Öztürk ve Fransa'nın Cenon kentinden Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder'in ziyaretlerinden sonra Başkan Aktaş'ı son olarak kardeş şehir Kosova Mitroviça'nın belediye başkan yardımcıları Erol Zekeriya ve Safet Kanderi ziyaret etti.

İKİ KARDEŞ ŞEHİRİZ

Mitroviça Belediye Başkan Yardımcıları Erol Zekeriya ve Safet Kanderi'yi makamında karşılayan Başkan Aktaş, Tarih ve kültür birlikteliğimiz ile iki kardeş şehrin birbirine daha da yakınlaştığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

BALKANLAR İLE BAĞLARIMIZ HER ZAMAN SÜRECEK

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ; "Öncelikle kardeş şehir Mitroviça'dan gelen misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Erol Zekeriya dönem dönem şehrimize geliyor. Kendisini yakinen tanıyoruz. Safet Kanderi ise ilk defa şehrimize geliyor. Kendisine şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Şehrimizde balkanlardan gelen hatırı sayılır hemşerimiz var. Bu anlamda balkanlar ile bağlarımız ezel ebed sürmeye devam edecektir" dedi.

İNEGÖL BİR OSMANLI ŞEHRİ

İnegöl'ün sanayisi, ticareti, tarımı ve önemli değerleri ile bölgesinin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Aktaş; "Burası aynı zamanda bir Osmanlı şehri. Osmanlının ilk şehidi Baykoca şehrimizde medfun. Osmanlı şehri olma kimliğinin verdiği güçle bugünlere gelen şehrimiz geleceğe daha emin adımlarla bakmaktadır. Osmanlı'nın kurulduğu topraklarda yer alan şehrimiz geçmişten aldığı bu tarihi mirası günümüze taşımanın gururunu yaşarken aynı zamanda gelecek kuşaklara bu tarihsel mirası aktarmak için elinden gelen tüm gayreti göstermektedir" dedi.

FESTİVALİMİZİN TEMASI BİRLİK VE BERABERLİK

Balkanlardan, Kafkaslardan ve ülkemizin dört bir tarafından gelenlere kucak açan İnegöl adeta bir çiçek bahçesine benzemektedir diyen Aktaş; "Bu renkliliğimiz bizi daha da güçlendiriyor, birlik ve beraberliğimizi daha da artıyor. Farklı kültürlerin bize kattığı bu zenginlik yarınlara daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu sene festivalimizin temasını birlik beraberlik ve milli irade olarak belirledik. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz uluslararası kültür sanat festivalimiz farklı kültürlerin bir araya geldiği, örf adet ve geleneklerini sergiledikleri adeta kültürlerin kaynaşmasına vesile olan bir organizasyon olarak kendini gösterdi" dedi.

KİMSENİN KİMSEYE ÜSTÜNLÜĞÜ YOK

Tarih ve kültür birlikteliği içerisinde kimsenin kimseye üstün olmadığı, farklılıkların bizlere kattıkları zenginlikler ile birlik ve beraberliğimizin daha arttığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir diyen Aktaş; "Devletimiz kültürlerin örf adet gelenek ve dillerinin yaşatılması için her türlü katkı ve desteği sağlamaktadır. Bunun yanında ise hiçbir zümrenin başka bir zümre üzerinde üstünlüğüne asla izin vermemektedir" dedi.

Aktaş son olarak; "Ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkan Yardımcılarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizlere ne kadar değer verdiklerini göstermektedir. Bu vesile ile Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri'yi de en kısa zamanda ilçemizde ağırlamak istediğimizi buradan belirtmek isterim" dedi.

BAŞKAN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın daveti üzerine İnegöl'e gelen Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kanderi ise, "İnegöl'e ilk defa geldiğini ve burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. İki kardeş ve dost şehrin tarih ve kültür birlikteliğinden gelen ilişkilerinin bugünden sonra da en iyi şekilde devam etmesi en büyük temennimizdir. Başkan Alinur Aktaş'ın Mitroviça'da yaptıklarını hiçbir zaman unutamayız. Kendilerine şehrimize göstermiş oldukları bu ilgi ve alakadan dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Belediye başkanımız Agim Bahtiri'nin de sizlere selamlarını getirdim. En yakın zamanda başkanımız, kardeş şehrimiz İnegöl'ü ziyaret etmek için buraya gelecek. Son olarak Başkan Aktaş'ın bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı şükranlarımızı ifade ederken, tüm İnegöllü hemşerilerimizi Mitroviça'ya beklediğimizi buradan belirtmek isterim" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mitroviça Belediyesi Başkan Yardımcıları Erol Zekeriya ve Safet Kanderi'ye İnegöl'e özgü motiflerin yer aldığı bir bağlama ile İnegöl'ü tanıtan çeşitli hediyeler takdim ederken, Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kanderi ise Mitroviça'ya verdikleri desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Şavşat İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title