Haberler

Tapdk Tütün Ürünlerine Uygunluk Belgesi Verecek

Ekonomi Bakanlığı tütün mamullerinin uygunluğunun belgelenmesi, bildiriminin yapılması ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenledi Ekonomi Bakanlığı tütün mamullerinin uygunluğunun belgelenmesi, bildiriminin yapılması ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenledi.

Ekonomi Bakanlığı tütün mamullerinin uygunluğunun belgelenmesi, bildiriminin yapılması ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenledi Ekonomi Bakanlığı tütün mamullerinin uygunluğunun belgelenmesi, bildiriminin yapılması ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenledi. Etil alkol ve metanol ile tütün, tütün mamulleri, yaprak sigara kağıdı, makaron ve sigara filtresi ithalatında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunca (TAPDK) uygunluk belgesi düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı'nın Tütün, Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin İthalat Denetimi Tebliği 30 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete'nin 3'üncü Mükerrer sayısında yayımlandı. İthalatta Yönetmelik kapsamında yer alan ürünlerin ilgili teknik mevzuata uygunluğunun belgelenmesine, bildiriminin yapılmasına ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmelik, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi, Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Gümrük Kontrolü Altında İşleme Rejimi ve Geçici İthalat Rejimine tabi tutulan ekli listelerde yer alan maddelerin ithalatına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Etil alkol ve metanol ile tütün, tütün mamulleri, yaprak sigara kağıdı, makaron ve sigara filtresi ithalatında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunca uygunluk belgesi düzenlenecek.

İthalatçı tarafından, piyasaya arz edilecek malttan üretilen biralar, taze üzüm şarabı, vermut ve diğer taze üzüm şarapları, fermente edilmiş diğer içecekler, Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 80'den az olan tağyir edilmemiş etil alkol; damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler, likörler ve diğer alkollü içeceklerin ithalatında, ilgili mevzuat çerçevesinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumuna alkollü içki bildirimi yapılacak.

Dökme alkollü içkilerin, alkollü içki kökenli karışım içkilerin, alkollü içki üretiminde kullanılabilecek tarımsal kökenli distilatların ve su, gıda alkolü gibi hammadde veya katkı maddeleri ilavesiyle alkollü içki hazırlanmasında kullanılabilecek konsantre içkilerin serbest dolaşımı, nakli ve ithali yapılmayacak.

Ayrıca, 29 Aralık 2010 tarihli ve 27800 sayılı 5'inci Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Tütün, Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği yürürlükten kaldırıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title