Haberler

Tapdk, 2014 Yılı Satış Belgesi Bedellerini Belirledi

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK), 2014 yılında geçerli olacak satış belgesi bedelleri ile nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi bedellerini belirledi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK), 2014 yılında geçerli olacak satış belgesi bedelleri ile nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi bedellerini belirledi.

TAPDK'nın Tütün Mamulleri Ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14. ve 15. Maddelerinin Uygulanması İle İlgili Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 1 Ocak itibarıyla tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol veya metanol toptan satış belgelerinin bedelleri il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 200 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için 3 bin 300 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 900 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için bin 320 TL olarak uygulanacak. Tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol perakende satış belgeleri il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 220 TL, ilçe merkezlerinde 150 TL, diğer mahallerde (belde, köy gibi) 50 TL, açık içki satış belgeleri il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 900 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 350 TL olacak.

-NARGİLELİK TÜTÜN MAMULÜ SUNUM UYGUNLUK BELGESİ BEDELLERİ-

2014 yılında nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 200 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2 bin TL olarak uygulanacak. Tütün mamulü ve alkollü içkilerin birlikte satışına izin veren tütün mamulü ve alkollü içki perakende satış belgeleri ile tütün mamulü ve alkollü içki toptan satış belgeleri için yukarıda belirtilen bedellerin iki katının tahsil edilmesine karar verildi. Satıcıların, bu bedelleri en geç 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle Kurum'un hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunmalarını, belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgelerinin Nisan ayı sonunda geçerliliğini yitireceğini, süre uzatım işleminin sona ermesini müteakip ürün satın alamayacaklarını ve belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde ellerinde bulunan ürünleri tasfiye etmeye mecbur olduklarını 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri durumunda, yeniden belge almaları gerektiğini ilk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedellerin tahsil edilmesini ve bu Kararın Resmî Gazete'de yayımlanmasını oy birliği ile kabul etti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title