Haberler

Tanrıverdi: Büyük İnsanlar Öldükten Sonra Meşhur Olur

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Memur-Sen Kurucu Başkanı Akif İnan'ın anma etkinliğine katılan AK Parti Manisa Vekili Hüseyin Tanrıverdi, "Büyük İnsanlar Öldükten Sonra Meşhur Olur" dedi.

Şanlıurfa'da Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı ve Şair Mehmet Akif İnan, ölümünün 16'ncı yıl dönümünde sendikasının düzenlediği programla anıldı.

Programa Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, idari ve mülki amirler, sendika üyeleri ve merhum şairi sevenler katıldı. Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı açılış konuşmasında, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, Memur-Sen'in vizyon ve misyonunu belirlerken erdemliler hareketi olarak nitelendirmiştir. Birkaç kişiyle başladığı bu yolculuk şimdi 1 milyon hedefine yürümektedir" dedi.

Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Doktor Ahmet İnan, "Akif İnan'ın en önemli özelliği davasından hiçbir şekilde taviz vermemesiydi. Memur-Sen'in, Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olması hepimize gurur vericidir. Bütün darbe dönemlerinde rahmetli Mehmet Akif İnan davasını savundu. Bu duruş bugün Memur-Sen'i bu noktaya getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Mehmet Akif İnan ülkemiz ve Urfa için önemli bir değerdir. Onun ortaya koyduğu eserler, davası için verdiği önemli mücadele herkes için önemli bir örnektir" şeklinde konuştu.

YALÇIN: DARBELERE 'DUR' DEDİK

Mehmet Akif İnan'ın kuruculuğunu üstlendiği Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen sayesinde birçok faaliyetin hayata geçirildiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bütün 28 Şubat uygulamaları tarihin çöp sepetine atılmış, tarihi Cumhuriyetin ilanıyla eş, kamuda başörtüsü yasağı kaldırılmış, okullarda, devlet dairelerinde hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başörtüsüne özgürlük sağlanmıştır. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde atılan adımların teşvik edilmesi, bir yol kazası yaşanmaması için milli iradenin diri tutulması, tekliflerle yol haritası oluşturulması gibi bir misyonu yerine getirmiştir. Ortak Akıl Mitingleri ile Ergenekon ve avanesinin darbe planlarını boşa çıkarmış, Faiz Lobisi'nin tetiklediği 17-25 Aralık post-modern darbecilerin heveslerini kursağında bırakmış, terör ve şiddete beslenen Jön-Kürtler eliyle hayata geçirilmek istenen 6-8 Ekim ayaklanma provasının sahneye koyulmasını engellemiştir. Etnik siyaset ve hendek terörüyle halkı mağdur eden, özerklik ve özyönetim nakaratlarını seslendiren zevatın yıkımlarına seyirci kalmamış, bu güruhun mağdur ettiği kardeşlerimize de bugünün Mehmet Akif İnan'ları el uzatmıştır" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından "Mehmet Akif İnan'ın Hayatı, Düşünceleri ve Dava Adamlığı" başlıklı panel yapıldı. Panelin oturum başkanlığını Eğitimci Yazar Hıdır Yıldırım üstlendi. Panele konuşmacı olarak ise Mehmet Akif İnan'ın öğrencileri 22 ve 23. dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Şair-Yazar Arif Altuntaş katıldı.

AKİF İNAN'IN NASIL BİR DAVA ADAMI OLDUĞU ANLATILDI

Oturumu yöneten Hıdır Yıldırım, "Mehmet Akif İnan, düş ve düşüncenin peşinde bir mütefekkir, öğrenme ve öğretmek sevdasında öğretmendi. Bizlere bıraktığı eserlerin büyük bir bölümünü kitap haline getirdik. Akif İnan'ı anlatan birçok etkinlik düzenledik. Akif İnan'ın çığır açan yönünü anlatmayı sürdürerek, gelecek kuşaklara aktarma gayretindeyiz" dedi.

22 ve 23. dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, "Mehmet Akif İnan, idealist bir insan, Müslüman âleminin dertleriyle dertlenen Kudüs şairiydi. Düşüncelerini ve fikirlerini kaleme alırken medeniyetimizin inşası için çaba göstermiştir. Mehmet Akif İnan, bir eğitimciydi" diye konuştu.

Şair-Yazar Arif Altuntaş da, "Akif İnan bir Anadolu insanıydı. Onu bir yönüyle tanıtmak yanlış olur, çünkü o çok yönlü bir insandı. Dava adamıdır, dava adamı çok yönlü olur. O her yönüyle, mücadelesi ile topluma örnek bir şahsiyettir. Bugün arkasında onun davasını omuzlayan binlerce insan var. O, hak ve halk adamıdır. O, fildişi kuleden halka bakmaz, bizzat halk içine girer. Büyük adamların yokluğu ölünce ortaya çıkar, yokluğu o zaman anlaşılır. Büyük adamlar öldükten sonra meşhur olur" şeklinde konuştu.

Program plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu. Öte yandan programa gelenlere program sonunda Mehmet Akif İnan'ın kitapları hediye edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title