Haberler

Tambi'den Uluslararası Bir Birincilik Daha

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Bulgaristan'da yapılan Üçüncü Uluslararası 'Heirs of Orpheus' müzik yarışmasında birinci oldu.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Bulgaristan'da yapılan Üçüncü Uluslararası 'Heirs of Orpheus' müzik yarışmasında birinci oldu.

Bulgaristan'da yapılan 15 ülkeden 100 yeteneğin katıldığı 'Hers Of Orpheus' müzik yarışmasında Tambi Cimuk, Amerika, Rusya, Kanada ve Almanyalı konservatuar öğretim üyesi akademisyenlerden oluşan jüriyi etkiledi. 2 yıllık piyano eğitimine rağmen 10-15 yıllık piyano eğitimi alan konservatuvarlı yarışmacıları geride bırakarak birincilik derecesi elde eden Tambi, aynı jüri tarafından üstün Mozart performansı diploması ile ödüllendirilirken, 2017'de gitmeyi planladıkları ABD Long Island Konservatuarı'ndan da aldığı sertifika ile başarısını taçlandırdı.

Tambi, Bulgaristan'da düzenlenen yarışmada en iyi yarışmacı olması dolayısıyla jüri tarafından kapanış konseri vermekle onurlandırıldı. Tamamı konservatuar öğrencilerinden oluşan yarışmacıları geride bırakarak her yarışmada derece elde eden Tambi, "Bana inanıp destek veren başta hocam Elena Çekiç ve direktörüm Rüstem Avcı olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bir rüyayı hep birlikte yaşıyoruz. Çok gururlu ve heyecanlıyım" dedi.

Bu yarışmayla dünya müzik otoritelerini bir kez daha şaşırtan Tambi Cimuk'un piyano eğitmeni ve AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi Piyano Bölüm Başkanı Elena Çekiç, "Tambi'nin yeteneğini ilk keşfettiğimizden bu güne kadar geçen sürede çok çalıştık. Tambi uyguladığım çalışma programına tam olarak uyuyor. Disiplin konusunda hiç sıkıntımız yok. Bu yaz Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Amerika'da 44 günlük bir müzik kampı geçirdik. Bunun da büyük faydasını gördük. Biz sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. Tambi dünyada Bursa ve ülkemizin adını yükselttikçe daha mutlu olacağız" dedi.

Tambi Cimuk'un direktörü Rüstem Avcı da "Elbette çok mutluyuz. Her gün ölümlerle anılan bir ülkeden böylesi başarı haberlerine de vesile olmak sevindirici. Biz Tambi'ye, Tambi'de bize sonuna kadar inanıyor. Bu yıl Almanya'dan birincilik, İsveç'ten ikincilik ve Bulgaristan'dan da birinciliğin yanı sıra müzik otoritelerinin adeta şapka çıkarttıkları onur ödülleri aldık. Şimdi önümüzde 25 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında yapılacak İspanya yarışması var. Bursa Büyükşehir Belediyesinin yoğun desteğiyle ortak yürüttüğümüz bu çalışma ülkemizde sanata yaklaşım konusunda da örnek bir çalışmadır" diye konuştu.

PİYANO BEKLİYOR

Tambi'nin çalışma yaptığı piyanoların kalitesi yarışmalarda kullanılan piyanolardan çok düşük olduğunu da hatırlatan Avcı, "Bu nedenle Tambi'ye Cumhurbaşkanlığı'nın direktifiyle alınması gereken ve gündem yoğunluğuna takılan piyano, üzerinden dokuz ay geçmiş olmasına rağmen hala alınamadı. Sayın Bursa Valimizden kendisinin de bilgisi dahilinde olan bu piyanonun bir an önce alınıp Tambi'nin kullanımına sunulmasını rica ediyorum" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bulgaristan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title