Haberler

    Taliban 5 Günde 80 Kişiyi Öldürdü

    Afganistan'da Taliban örgütünün hafta boyunca düzenlediği saldırılarda sivil ve asker en az 80 kişinin öldüğü açıklandı.

    Gazne vilayeti Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmedi'nin verdiği bilgiye göre Taliban örgütü hafta boyunca bölgedeki saldırılarını artırdı. Saldırılarda asker ve sivil en az 80 kişi hayatını kaybetti.

    Ahmedi, Taliban militanlarının dört farklı köyde 12 sivili başlarını keserek katlettiğini belirtti. Kayıplarla ilgili tam sayıya henüz ulaşamadıklarını belirten Ahmedi, ölü sayısının 100'e çıkabileceğini kaydetti.

    Reuters'ın haberine göre Taliban, yüzlerce kişiyle son beş günde arka arkaya köy baskınları gerçekleştirdi. Başkent Kabil'in 150 km güneybatısında bulunan Gazne vilayet merkezinin bazı karakollarla bağlantısı kesildi. Vilayetin tamamen örgütün kontrolüne geçmesinden endişe ediliyor.

    Taliban'a karşı 2001'de ABD öncülüğünde Afganistan'da göreve başlayan NATO güçlerinin büyük çoğunluğu ülkeyi terk etti. Geride kalan askeri birlikler de bu yılın sonuna kadar Afganistan'dan ayrılacak.

    Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 2014'ün ilk yarısında Taliban saldırılarında ölenlerin dörtte biri sivillerdi. Ocak - Haziran 2014 döneminde bin 564 sivil öldü, 3 bin 289 sivil de yaralandı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Muhammed Ali Afganistan Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (3)

    rıza:

    Bunların tiplerine bir bakarmısınız, şu giyinişe, şu duruş, bunların bir kere insanlıkla alakası yokki ne beklenebilir, bunların tek bildiği ölüm, öldürmek, tecavüz, gasp bunlar bu tür şeylerden anlarlar. Yazık ki orda yenidoğan çocuklara çok yazık

    5
    2
    yanıtYanıtla
    cermet:

    rıza sen kendi tipine baktınmı giyim kuşamına baktınmı adb hergün senın namusunu çiğniyor sen farkındamısın eşim bacın annen çıplak demokrası değilmi adamlar namusları için öldürüyorar tabii senin gibi değiller anlıyacağın

    1
    1
    yanıtYanıtla
    DİVANE:

    Bu ümmetin en şerefli insanlarının kanının aktığı yerdir Afganistan. Ümit ederiz ki Afganistan bir gün bağımsız olaur

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title