Haberler

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin Geri Gelmesi İçin Gözyaşı Döktü

Güncelleme:

Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da destek verdiği eylemde, yaşlı bir mahalle sakini gözyaşları içerisinde 'Benim kocam burada öldü" dedi.

Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da destek verdiği eylemde, yaşlı bir mahalle sakini gözyaşları içerisinde 'Benim kocam burada öldü. Yakın diye getirdim, burada tedavi ediyorlardı. Hastaneyi geri istiyoruz" dedi.

İstanbul Kent Savunması, Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Park Forumu, Beyoğlu'nda bulunan Taksim İlkyardım Hastanesi'nin kapatılarak Gaziosmanpaşa'ya nakledilmesini protesto etti. Yerine özel hastane inşa edileceği iddia edilen ve yaklaşık 1 yıldır kullanılmayan hastanenin bahçesinde yağmura rağmen toplanan gruba, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

O HASTANE BURAYA GELECEK

Beyoğlu Kent Savunması'ndan Elvan Kıvılcım, yaptığı basın açıklamasında, 'Taksim bölgesinin en önemli ve stratejik konumundaki İlkyardım Hastanesi, henüz plan-proje aşaması tamamlanmadan, uzun bir süre tamamlanmayacağı ortadayken ve hiçbir alternatif önlem alınmadan, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin kararı ile apar topar taşındı. Bölge adeta cezalandırılır gibi hastanesiz bırakıldı dedi. Taksim İlkyardım Hastanesi'ni kamusal bir hastane olarak geri istediklerini vurgulayan Kıvılcım, 'Bizler Beyoğlu'nu ranta açma heveslerinin planlarını çok iyi biliyoruz. Onun için hastanemizi eskisi gibi bahçesinin korunduğu, ilkyardım hizmetinin devam ettiği kamusal nitelikli bir hastane olarak tekrardan geri istiyoruz. O hastane buraya gelecek, başka yolu yok şeklinde konuştu.

YAŞLI KADIN "BENİM KOCAM BURADA ÖLDÜ"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, 'Türkiye'nin, İstanbul'un her yeri bu iktidar döneminde ranta dönüştürüldü. Şimdi de burası bir rant alanına dönüştürülmek isteniyor. Buna hep beraber izin vermemeliyiz dedi. Mahalle sakini Necla Değer de, gözyaşları içerisinde hastaneyi geri istediğini dile getirdi. Değer, 'Benim kocam burada öldü. Yakın diye getirdim, burada tedavi ediyorlardı. Ama Allah aldı onu. Bu hastaneyi geri istiyoruz diyerek yetkililere seslendi. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa Cihangir Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title