Haberler

Tahir Bal'dan 'Birliktelik' Vurgusu

Güncelleme:

AK Parti Milletvekili aday adayı Tahir Bal, partisinin çözüm süreci ile Çanakkale ruhunu yeniden dirilttiğini belirterek, sürecin de başarıyla zafere ulaşacağını söyledi.

18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Tahir Bal, partisinin çözüm süreci ile Çanakkale ruhunu yeniden dirilttiğini belirterek, sürecin de başarıyla zafere ulaşacağını kaydetti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Tahir Bal, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Bal, "Çanakkale'de sadece Türkler yoktu. Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler ve diğer etnik kökenler omuz omuza çarpıştılar. Bu vatanı omuz omuza çarpışarak kurtardılar. Ancak sonrasında uygulanan politikalar nedeniyle sadece Türkler dışındaki diğer etnik kökenler, halklar değil, uygulanan politikaları benimsemeyen Türkler bile asimile edilmeye çalışıldı ve baskı altında tutuldu. 90 yıl boyunca Türkiye'nin kalkınması ve demokratikleşmesini istemeyen güçler, birlikte, omuz omuza savaşan, birlikte şehit olan ve birlikte bu ülkeyi kuran halklar arasına nifak tohumları serptiler. Ancak AK Parti iktidarları ile bu oyunlar bozuldu" dedi.

"AK PARTİ ETRAFI DÜŞMANLARLA SARILI BİR ÜLKE DEVRALDI"

Partisinin 12 yıldır yaptığı çalışmalarla asimilasyonu sonlandırdığını ve bütün halkları aynı yakınlıkta kucakladığını ifade eden Bal, "AK Parti sayesinde Kürt sorunu, Alevi sorunu ya da diğer sorunlar büyük ölçüde sona erdi. Özellikle çözüm süreci ile hedeflenen Çanakkale ruhu yeniden diriltildi. Süreç de Çanakkale savaşı gibi başarıyla zafere ulaşacaktır. İşte o zaman geldiğinde Türkiye'nin önünde, Türkiye halklarının önünde hiçbir karanlık güç duramayacaktır. Osmanlı'da da, Çanakkale savaşında da olduğu gibi bütün dünya demokrasiyi, kardeşliği, birliği ve bütünlüğü bu coğrafyada yaşayan halklardan öğrendi. Süreçten sonra, süreç nihayete ulaştıktan sonra, bütün dünya yine bu coğrafyada yaşayan halkların kardeşliğine gıpta ile bakacaktır" diye konuştu.

Buna ulaşılması için partisinin desteklenmesi gerektiğine de işaret eden Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti bu ülkeye 90 yılın ardından kalkınmayı, ekonomik büyümeyi, sağlıkta reformu hediye etti. Büyük yatırımlar yapıldı. İnsanların gaz ve ekmek kuyruklarında beklediği günlerden bugünlere gelindi. Engelliler ve yaşlılara ilk defa AK Parti hükümetleri döneminde maaş bağlandı. Çocuklarını parasızlıktan okula gönderemeyen aileler vardı. Kitaplar bu parti döneminde ücretsiz verildi. Yoksulluktan hastanelere gidemeyenlere, ücretsiz tedavi olma imkanı sunuldu. Faili meçhul cinayetler vardı bu ülkede. Anaların, eşlerin, çocukların gözlerinden yaş değil, kan akıyordu. AK Parti bu ülkeyi teslim aldığında, tıpkı Çanakkale döneminde olduğu gibi düşman her yeri kuşatmıştı. Şimdi anaların, eşlerin ve çocukların gözlerinde umut var, barışa olan inanç var. Yıllardır hiçbir iktidar korkudan elini taşın altına koymazken, AK Parti bedenini taşın altına yatırdı. Halka hizmet etti. Bizlerin de bu partiye 400 milletvekilini hediye etmemiz lazım. Bir an önce daha güçlü bir barışın, daha güçlü bir kalkınmanın, daha çok huzurun ve mutluluğun olabilmesi için bizler de elimizi taşın altına koymalıyız." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çanakkale Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

title