Haberler

Taekwondo'da Madalya Yağmuru

Türkiye Taekwondo Milli Takımı, 15 sporcuyla katıldığı Moldova Açık Taekwondo Turnuvası’nda 14 madalya kazanmayı başardı.

Türkiye Taekwondo Milli Takımı, 15 sporcuyla katıldığı Moldova Açık Taekwondo Turnuvası'nda 14 madalya kazanmayı başardı. Türkiye, turnuvada takım halinde birinci oldu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda puan toplamak amacıyla uluslararası turnuvalara katılan Türkiye Taekwondo Milli Takımı, elde ettiği başarılarla hedefine adım adım yaklaşıyor. Geçtiğimiz hafta Ukrayna'da 15 sporcuyla 15 madalya kazanan milli taekwondocular, Moldova'dan da 14 madalya ile dönüyor. Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlenen turnuvada Türk taekwondocular, 4'ü altın, 6'sı gümüş ve 4'ü bronz olmak üzere 14 madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ile +87 kiloda Ali Sarı ve bayanlar 62 kiloda İrem Yaman ile +73 kiloda Nafia Kuş altın madalya kazanarak 10 tam puanın sahibi oldu. Erkekler 68 kiloda Berkay Akyol, 74 kiloda Servet Tazegül, 87 kiloda Serdar Yüksel, bayanlar 53 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve 73 kiloda Cansel Deniz gümüş madalyayı boynuna geçirdi. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Dürdane Altunel ile 73 kiloda Furkan Asena Aydın ile Sude Bulut bronz madalya elde etti.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda yoğun bir çalışma sürecinde olduklarını belirterek, "Her hafta puan veren müsabakalar yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından sporcular puan savaşı veriyor. Sporcularımız gayretli. Teknik ekibimiz çok iyi çalışıyor. Buradaki sonuçlar nihai hedefimize giden yolda bize moral oldu. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Milli sporcuları yalnız bırakmayan Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal da Türkiye'nin taekwondo branşında çok güçlü bir ülke olduğunu belirterek, Moldova'da elde edilen başarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kişinev Ukrayna Moldova Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title