Haberler

Tacikistan İslami Uyanış Partisi'nin Yöneticilerine Gözaltı

Tacikistan'da, İslami Uyanış Partisi Başkan Yardımcısı Seyyid Ömer Hüseyni'nin de aralarında olduğu parti yöneticisi 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tacikistan'da, İslami Uyanış Partisi Başkan Yardımcısı Seyyid Ömer Hüseyni'nin de aralarında olduğu parti yöneticisi 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tacikistan resmi haber ajansı "Haver"de yer alan habere göre, Tacikistan Başsavcılığı, İslami Uyanış Partisi'nin liderlerinin de aralarında olduğu 13 kişinin Tacikistan hükümetinin "İsyancı General" olarak tanımladığı Abdulhalim Nazarzade ile işbirliği yapmak suçundan gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Yeni terörist saldırıların önüne geçmek için yapılan soruşturmalarda elde edilen bilgilere göre İslami Uyanış Partisi üyeleri, Abdulhalim Nazarzade'ye bağlı silahlı grubun terörist eylemlerine katılma şüphesi ile gözaltına alındılar" ifadeleri yer aldı.

İslami Uyanış Partisi Başkan Yardımcısı Seyyid Ömer Hüseyni'nin de aralarında olduğu 13 kişinin, yurtdışına kaçmak üzereyken yakalandıkları kaydedildi.

İslami Uyanış Partisi'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberlerini doğrulayarak, 13 kişinin çoğunun dün gece evlerinde gözaltına alındığı bilgisini verdi.

Öte yandan İslami Uyanış Partisi taraftarları, sosyal medya aracılığıyla, başkent Duşanbe ve diğer kentlerde partinin başka üyelerinin de gözaltına alındığını iddia etti.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de 4 Eylül'de silahlı bir grup, İçişleri Bakanlığı birimlerine saldırarak çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirmişti. Daha sonra ele geçirdiği silahlarla başkente 20 kilometre uzaklıktaki Vahdet şehrine giden grup, burada da saldırılar düzenlemişti. Resmi açıklamalara göre 8 polisin hayatını kaybettiği saldırılarda, 9 saldırgan da öldürülmüştü. Tacik basını ise olaylardaki can kaybının 33 olduğunu ileri sürmüştü.

Tacik güvenlik birimleri, saldırganların, Savunma Bakan Yardımcısı Abdulhalim Nazarzade'den emir aldığını duyurmuş, bunun üzerine de Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Nazarzade'yi görevden almıştı.

İçişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, Nazarzade'nin Tacikistan İslami Uyanış Partisi ile bağlantılı olduğunu ileri sürmüştü.

İslami Uyanış Partisi'nden yapılan açıklamada ise Nazarzade'nin partiyle bağlantılı olmadığı savunulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Tacikistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title