Haberler

Erdoğan'ın Katılacağı Cenazeye Sisi de Geliyor

Güncelleme:

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı'nın cenazesi için Suudi Arabistan'da. İkili, Mısır'daki darbenin ardından ilk kez aynı ortamda bulunacak.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, 3 haftadan beri tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etti.

ERDOĞAN CENAZEYE GİDİYOR

Somali'deki programlarını erteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un cenaze törenine katılmak üzere Suudi Arabistan'a gittiler.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretlerinin ilk durağı Etiyopya'daki temaslarının ardından sabah saatlerinde Riyad'a gitti.

ERDOĞAN: MECBUREN...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kralın ölüm haberi üzerine mecburen Suudi Arabistan'a, Riyad'a gitme kararı verdik. Şu anda oraya gidiyoruz. Fakat programlarımızı yine icra edeceğiz. Cibuti, Somali, oralara da gideceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, Kral Abdullah'ın bugün ikindi namazının ardından düzenlenecek cenaze merasimine katıldıktan sonra Cibuti'ye hareket edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün yapacağı Somali ziyaretini ise 25 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği öğrenildi.

MISIR'DAN TAZİYE

Vefat haberinin ardından bir taziye de Mısır'dan geldi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı nedeniyle Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

SİSİ DE, DAVOS'TAKİ DÜNYA EKONOMİ FORUMU'NU YARIDA BIRAKTI CENAZEYE GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sisi, cenaze törenine katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nu (WEF) yarıda bıraktı. Kaynaklar Sisi'nin, törene katılacak üst düzey Mısır heyetine başkanlık edeceğini belirtti.

"DARBECİ" DEDİĞİ SİSİ'YLE İLK KEZ AYNI ORTAMDA BULUNACAK

Bu cenaze büyük de bir buluşmaya sahne olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır'daki darbenin ardından ilk kez aynı ortamda bulunacaklar.

BM'DE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞ, SİSİ VAR DİYE YEMEĞE KATILMAMIŞTI

Sisi ile ilgili en ağır ifadeleri BM Genel Kurulu'nda kullanan Erdoğan, "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken Birleşmiş Milletler'de ülkeler bunu izliyor ve darbeyi yapan meşrulaştırılıyor. Birleşmiş Milletler doğruyu savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır" demişti.

Erdoğan, Ban Ki-moon'un verdiği yemeğe ise, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile aynı masaya verildiği için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam." demişti.

İlgili Haberler
Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (149)

Hakan:

sayın cumhurbaşkanım sakın gitmeyin suikast olabilir kalabalık ortamdan uzak durun sana birşey olursa Türkiyeyi satarlar karışır burası

36
16
yanıtYanıtla
KİMİ:

gidişin olsunda dönüşün olmasın be usta oraya yerleş paralar reza''dan. . olmadı bende veririm yeterki orda kal gelme

33
18
yanıtYanıtla
palabıyık:

tayyip sisiden çekinecek ve gidemeyecektir. . gitsin 33 senedir kesmediğim bıyıklarımı keser, etek giyerim.

25
22
yanıtYanıtla
kahveci hıdır emmimobilWeb@haberler.com:

Tayyip yapma dedim,bunun düğünü var, cenazesi var , mevliti var, nişanı var..dinlemedi, mahallede kim varsa döğüştü.

32
15
yanıtYanıtla
DENİZ:

KATİL SİSİ SENİNLEYİZ ERDOĞAN

28
15
yanıtYanıtla
gürkan:

salak salak konuşmayın. . cenazede böyle bi ayrım olmaz. .

5
37
yanıtYanıtla
ASİ KIZ:

SAYIN CUMHUR BAŞKANIM MİLLET VAR ARKANIZDA MİLLET KİM NE DERSE DESİN 100 YILIN LİDEİ

10
31
yanıtYanıtla
Malatyalı KürtMobil-IOS:

Suikaste kurban gidermi?

14
26
yanıtYanıtla
halis:

SUİDİ kral çok demokratta mısırlı sisi mi anti demokrat veya sen rte olarak demokratsın hiçbir farkınız yok bence bencil hırslarınızı zulüm olarak kullanıyorsunuz aynısınız

20
19
yanıtYanıtla
BORNOZLU OSMANLImobilWeb@haberler.com:

Ulan sisi tokatlamazsa iyidir bizim usagi

19
20
yanıtYanıtla
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title