Haberler

Suudi Arabistan'da Yargılamalar

Çeşitli suçlardan yargılanan 2 kişiye idam, 13 kişiye de 14 ila 35 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Suudi Arabistan'da çeşitli suçlardan yargılanan 2 kişiye idam cezası, 13 kişiye de 14 ila 35 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad Ceza Mahkemesi'nde "şiddet olaylarına karışmak, güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girmek, bir polisin ölümüne sebep olmak, kasten adam öldürmek, El-Kaide'ye bağlı terör hücresi kurmak, yabancı ülke şirketlerine ait uçakları kaçırmak için plan yapmak, yurtdışında yabancı ülkelerin askeri karargahlarına saldırı hazırlığı yapmak, yasal düzenin dışına çıkmak, kitap ve broşürlerle tekfirci görüşleri yaymaya çalışmak, yasadışı yollardan silah ve patlayıcı eğitimi almak, evrakta sahtecilik, ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılanan 15 kişinin duruşması görüldü.

Sanıklardan 2'sine idam cezası verilirken aralarında 2 Faslı ve 1 Yemenlinin de olduğu 13 kişi hakkında 14 ila 35 yıl arasında değişen hapis cezalarına hükmedildi. Yabancı uyruklu sanıkların, cezalarının uygulanmasının ardından sınırdışı edilmesine karar verildi.

Söz konusu hükümlerin, bir ay içinde itirazı halinde bir üst mahkemeye taşınabileceği ifade edildi. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title