Haberler

ŞUTSO Heyeti, Ankara Gezisini Tamamladı

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Heyeti, Ankara'daki gezi ve temaslarını tamamlayarak kente döndü.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Başkan Yardımcıları Mustafa Taş, Kemal Süt, Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya ve İbrahim Uludağ'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyet, ATO ve OSTİM ziyareti gerçekleştirmek üzere Ankara'ya yaptığı programı tamamladı.

Gezi dönüşünde bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Gezi Heyeti Başkanı E.Sabri Ertekin, gezinin oldukça verimli geçtiğini belirterek Urfa'daki ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için Ankara'nın deneyimlerinden yararlanarak sektörel anlamda işbirliği çalışmaları yapılacağına inanıyorum" dedi.

HEYETİN İLK DURAĞI ANKARA TİCARET ODASI (ATO) OLDU

Gezinin ilk programı Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Program kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ticaret Odası, ATO Meclis Salonu'nda ortak oturum gerçekleştirdi. Yapılan oturuma Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Halil Özcan, Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin, Mahmut Kaçar, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Akkaya, İbrahim Uludağ, Meclis Başkan Yardımcıları Mustafa Taş, Kemal Süt'ün yanı sıra iki odanın yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ŞUTSO Genel Sekreteri Faruk Yaşar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa OSB Müdürü Oktay Yaşar ile firma temsilcileri katıldı.

BAKAN YILMAZ: SEP'İ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, oturumda yaptığı konuşmada, ATO ve ŞUTSO arasında pilot uygulama olarak gerçekleştirdikleri Sosyal Etkileşim Programı'nı yaygınlaştıracaklarını söyledi. Programın amacının ticaret ve sanayi odaları arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmek olduğunu bildiren Yılmaz, "Hepimizin birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var" dedi. Türkiye'nin kalkınması için bütün bölgelerinin potansiyelinin sonuna kadar kullanılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Topyekun bir kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu. Yılmaz, bölgeler arasında işbirliğini artırmak gerektiğine dikkati çekti. Şanlıurfa'nın Türkiye'nin çok önemli illerinden birisi ve hammadde üretim üssü olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, hammaddeyi katma değerli ürünlere dönüştürmek gerektiğinin altını çizdi. Siyasetin merkezi olması nedeniyle Ankara'da ticaret ve sanayinin ön plana çıkamadığını da belirten Yılmaz, Ankara'nın önemli bir ticaret, sanayi, üniversite, bilim ve teknoloji merkezi olduğunu kaydetti. Enerji konusuna da değinen Yılmaz, dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynakları değerlendirmek gerektiğini söyledi. GAP bölgesinde güneş enerji üretilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "En ucuz, en temiz enerji, verimli kullanılan enerjidir" diye konuştu. Bakan Yılmaz, Ankaralı iş adamlarından Şanlıurfa'yı daha sık ziyaret etmelerini ve ilişkileri geliştirmelerini istedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ankara Ticaret Odası Cevdet Yılmaz Mustafa Taş Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title