Haberler

ŞUTSO Başkanvekili Kredi Ödemelerinde Erteleme İstedi

Güncelleme:

ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu Urfa'daki firmaların finansman konusunda zor durumda olduğunu söyledi ve kredi ödemelerinin ertelenmesini talep etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı M. Ali Akben ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na birer yazı göndererek vergi prim ve kredi ödemelerinin ertelenmesi, çek, senet ve kredi ödemelerinde yasal düzenlemeler yapılması için taleplerini iletti.

'TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURACAKTIR'
ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu gönderdiği yazı şu ifadeleri kullandı: "Bankaların, iş adamları ve esnafa karşı sert tutumu, yüksek faiz oranları, banka masrafları, düşük ipotek değerleri ve en önemlisi kapatılan kredilerin bu süreçte geri ödenmemesi, iş adamları ve esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Malumunuz, ilimiz her anlamda tampon bölge görevi görmektedir. Son dönemde yeniden alevlenen terör olayları yüzünden, iş adamları ve esnafımız büyük sıkıntı yaşamakta, kepenk açamayan esnafımız, siftahsız KOBİ'lerimiz bulunmaktadır. Uzun zamandır devam eden bu süreçte ciddi anlamda ilimiz ekonomisi zarar görmektedir. Bankaların bu tutumu devam ettirmesi durumunda ilimiz ekonomisi için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Finansmana erişim noktasında, firmalarımız bankalara bağımlı olmaktan kurtarılmalıdır. İş adamları ve esnafımızın yüksek faizlerle, komisyonlarla mağdur edilmesine bir çözüm bulunması gerekmektedir.
Bölgemiz iş dünyasının yeniden eski haline dönebilmesi için vergi-prim ve kredi ödemelerinin ertelenmesi, çek, senet ve kredi ödemelerinde yasal düzenlemeler yapılması gerekmektedir." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Kobi Yerel Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title