Haberler

Suşehri'nde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirilecek

Suşehri ilçesinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılacak.

Suşehri ilçesinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılacak.

Suşehri Kaymakamlığında, aromatik bitki yetiştiriciliği projesi kapsamında, ilgili firma ve üretim yapacak çiftçiler arasında protokol imzalandı.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, Suşehri Kaymakamlığı ve Oran Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında yapılan protokolle, ilçe merkezi ve köylerinde 15 dekar alanda tıbbi ve aromatik bitki yetiştirileceğini söyledi.

10 dekarda melisa, 5 dekarda limon otu yetiştiriciliği yapılacağını dile getiren Uzunoğlu, "Bununla ilgili olarak ilçe merkezimize bağlı Yeşilyayla, Aşağısarıca, Çataloluk ve Beydeğirmeni köylerinde kurulacak deneme alanlarında yapılacaktır. Melisayı 2 dekar alanda 5 kişi, limon otunu 2,5 dekar alanda 2 kişi yetiştirecek. Proje kapsamında kullanılacak fidelerin bedellerinin tamamı ORAN tarafından karşılanacak." diye konuştu.

Yetiştiricilik sırasında danışmanlık hizmetini ilgili firma ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından verileceğini aktaran Uzunoğlu, konu ile ilgili olarak firma ve çiftçiler ile gerekli görüşmeler yapıldığını ve üretime 15 Mayıs'ta başlanılmasına karar verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ender Faruk Uzunoğlu Suşehri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title