Haberler

Suruç'taki Saldırıda Ölen Mert Mezarı Başında Anıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert, sabah erken saatlerde Samsun'un Bafra ilçesinde toprağa verilmişti. Öğle saatlerine doğru otobüs ve otomobillerle Bafra'ya gelen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Suruç'taki terör saldırısından yaralı olarak kurtulan HDP Çorum Eş Başkanı Özlen Tunç ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi gençler, Mert Cömert'in mezarı başında anma töreni düzenlediler. Samsun Çevik Kuvvet ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlerinin alındığı Bafra Asri Mezarlığı'na gelen grup, sloganlar eşliğinde Mert'in mezarına geldi. Mezarın üstüne SDGF bayrağı örten grup, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mezara kırmızı karanfillerin bırakılmasının ardından konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, "Suruç şehitlerinin özlemlerini, düşlerini gerçekleştirme kılmak bizim yaşam sebebimizdir" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ise yaptığı konuşmada, "Mert Cömert, Kobani'ye gitmeden önce söyle yazmıştı; 'Ben eğer gittiğim bu yolda şehit düşersem babamın ve annemin binlerce evladı olacak.' Evet, Mert'in annesinin, Mert'in babasının artık binlerce evladı vardır. Türkiye'de ve Rojava'da, Kobani'de binlerce ve binlerce evlatları var. Sabahın daha ışımamış saatlerinde toprağa verenler, toprağa vermeye zorlayanlar bunu iyi bilsinler, Mert'in ideallerinin arkasındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup marş söyleyerek slogan attı. Cömert'in mezarı başında dua okunmasının ardından grup mezarlıktan ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mert Cömert Şanlıurfa Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title