Haberler

Suruç'ta Yaralılara İlk Müdahaleyi Yapan Doktor Konuştu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası, sağlık ekiplerinden önce Doktor Ayten İnan, "Kapkaraydılar ve kömüre dönüşmüşlerdi" dedi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Suruç'a gelen 'Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu' üyelerinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde açıklama yaptıkları sırada patlayan bombanın en yakından şahitlerinden biri Doktor Ayten İnan.

"KAPKARAYDILAR, KÖMÜRE DÖNMÜŞLERDİ"

İstanbul'dan gelen ve patlama esnasında olay yerinde bulunan İnan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Grubun tamamı açıklama sırasında bahçedeydiler ve kümülatif olarak daire oluşturmuşlardı. Yaklaşık 300 kişiydik. Türkiye'nin dört bir yanından gelmişlerdi. Barış için gelmişlerdi, hepsi pırıl pırıl insanlardı. Birden bir patlama oldu ama ne olduğunu anlayamadım. Kulaklarım duymaz oldu. Yere düşmüştüm. Kendime geldiğimde yanımdaki çocuklara baktım. Tahtadaki satranç taşları gibi yere devrilmişlerdi. Kapkaraydılar ve kömüre dönüşmüşlerdi.

"HER TARAF YANMIŞTI"

Her taraf yanmıştı. Güçlükle ayağa kalktım. Yaralılara müdahale ettim. Ardından polisler ve ambulanslar geldi. Hastaneye kadar yaralılara müdahale ettim. Buraya beraber geldiğim arkadaşlarımı arıyorum ve hepsinin telefonu kapalı. Burada devlet güvenlik zaafiyeti yaşamış ve vatandaşını koruyamamıştır." (Kaynak: Al Jazeera)

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (110)

DEVLET BAHCELI ASKERLIGINI PARALI YAPMIS:

Cok yasa jitem

18
53
yanıtYanıtla
kapkara:

bu memlekette polis istemiyoruz diyenler şimdi polis bizi korumadı diyorlar . .

35
12
yanıtYanıtla
malatyalı:

bu kesin pkk işi

39
2
yanıtYanıtla
Vatandaş Mobil-IOS:

Bu kadın da provakasyonun parçası olabilir araştırılsın

5
18
yanıtYanıtla
Kapadokyali:

Lafa bak lafa devletin güvenlik zafiyeti olusmus vatandaşini koruyamamiş. Peki sormazlarmi adama bu devlet doguda 30 senedir vatandaşin güvenligini korumak için çabaliyor didiniyor asker gönrderiyor polis gönderiyor şehit ediliyor pazar yerinde kancıkca arkasından yaklaşip şehit ediliyor hemde karisinin yaninda! Ögretmen gönderiyor okul içinde ögrencisiyle ögretmeniyle ateşe veriliyor yol yapmiya çalisiyor işciler öldürülüp iş makineleri ateşe veriliyor, diyarbakıra okumaya ögrenci geliyor pkk canli bomba patlatip 17 yaşinda cocugun canini aliyor. Hangi birini sayalim be kadin hangi birini. Şimdi hemde bugün herkes kendini bi muhasebeye ceksin bence TC devletinden yanami yoksa terörden yanami olacak. Terörden yana olmayı seciyorya hâla birileri bilsinki terörist terörisdir işidi pkk sı seninki benimkisi olmaz. Timsah gözyaşi dökmeyle bu işler olmaz.

18
1
yanıtYanıtla
vatandaş fırat:

polis gelir taşlarsınız gelmez devlet bizi korusun diye ağlarsınız. ne aymaz utanmaz arlanmaz insanlarsınız. . .

11
8
yanıtYanıtla
Gakgos CcC:

yaşasın kürtler için cehennem

9
9
yanıtYanıtla
Herkes işine geldiği gibi..:

Devlet vatandaşını koruyamamışmışmışmışmış. . . Nasıl da işlerine gelince devletin vatandaşı oluyor hainler. Ellerinde taşlar, bombalarla gezerken bu devletin vatandaşı değiller miydi, o zaman akılları nerdeydi bu insancıkların? Neden o zaman devlete karşıydılar acaba??

9
8
yanıtYanıtla
hakan:

Bu doğuda pkk olacana işid olsun daha iyi onlar daha sadık

3
14
yanıtYanıtla
Altarın oğlu tarkan CcCMobil-IOS:

Sanki kıyamet kopmuş bu ne ya

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title