Haberler

Suruç'daki Patlamada Hayatını Kaybeden Nuray Koçan Son Yolculuğuna Duvağıyla Uğurlandı

Suruç’ta yaşanan patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Nuray Koçan, Bursa’nın Mudanya ilçesinde son yolculuğuna duvağıyla uğurlandı.

Suruç'ta yaşanan patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Nuray Koçan, Bursa'nın Mudanya ilçesinde son yolculuğuna duvağıyla uğurlandı.

Kendisi gibi hukuk fakültesi öğrencisi bir arkadaşı ile birlikte Kobani'deki çocuklara yardım götürebilmek için gittiği Suruç'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Nuray Koçan, memleketi Bursa'da toprağa verildi. Gelinlik duvağıyla son yolculuğuna uğurlanan genç kızın cenazesinde, hasta yatağından kalkıp ambulansla gelebilen annesi gözyaşlarına boğuldu. Balıkçılık yapan baba ise kızının tabutu başında güçlükle ayakta durabildi.

Bursa Mudanya nüfusuna kayıtlı Nuray Koçan, arkadaşı Nazlı Akyürek gibi hukuk fakültesi öğrencisiydi, Suruç'a beraber giden arkadaşlar vahşi saldırıda hayatlarını kaybettiler. Suruç'tan dün Bursa'ya getirilen genç kız bugün Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı mahallesinde toprağa verildi. Genç kızın cenazesi önce yakın akrabalarının oturduğu Eğitim Mahallesi üzerindeki Asist Sitesine getirildi. Burada yapılan duanın ardından Nuray Koçan'ın tabutuna duvak ve Türk bayrağı örtüldü. Bu esnada anne Emsare Koçan kızının tabutunun başında fenalık geçirdi. Fenalık geçiren anneye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra cenaze Güzelyalı Yeni Camine getirilerek cenaze namazı kılındı. Taziyeleri kabul eden baba Ali Koçan kızının tabutu başında güçlükle ayakta durabildi.

AİLE SİYASİ SLOGAN VE PARTİ BAYRAĞI İSTEMEDİ

Koçan ailesinin isteği üzerine cenaze töreni sırasında hiçbir siyasi parti bayrağı açılmazken, slogan atılmasına da izin verilmedi. Bazı siyasi parti liderleri cenazeyi uzaktan izlerken, bazıları aileye taziyede bulunup ayrıldı. Nuray Koçan'ın yakınları, "Kimseyle bir bağlantımız yok. Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın" dedi.

Güzelyalı Yeni Cami etrafında polis kuş uçurtmadı. Ailenin cenaze töreninin siyasi partilere malzeme olmasını istememesi üzerine polis Güzelyalı Mahallesi girişlerinde ve cami etrafında şüpheli görülen kişiler üzerinde arama yapıldı. Cami çevresine bayrak ve flama alınmazken, bazı siyasi parti üyesi gruplar da cami civarına alınmayıp geri çevrildi.

DUVAĞIYLA DEFNEDİLDİ

Balıkçılık yapan Ali Koçan ile Emsare Koçan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Nuray Koçan'ın tabutu cenaze namazının kılınacağı camiye gelinlik duvağıyla ve Türk bayrağına sarılı vaziyette getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda Güzelyalı Mezarlığı'na götürülen genç kız duvağıyla birlikte defnedildi. Nuray Koçan'ın 13 yaşında özürlü Yusuf isminde ve 10 yaşında Kadir isminde iki erkek kardeşinin bulunduğu, hafif özrü bulunan annesi Emsare Koçan'ın ise evde yatalak hasta olduğu öğrenildi. Genç kızın en büyük hayalinin hukuk fakültesini bitirip hakim olmak olduğu öğrenildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Güzelyalı Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title