Haberler

Suriyelilerin kaldığı çadır kentte iftar -

Kentteki Cevdetiye Konaklama Tesislerinde kalan yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacı için iftar verildi.

Kentteki Cevdetiye Konaklama Tesislerinde kalan yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacı için iftar verildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından konaklama tesislerindeki sosyal etkinlik alanı ile mahallelerdeki iftarda, çadır kentte yaşayan yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacı buluştu.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, mülteciler arasından seçilen 450 kişiyle etkinlik çadırında oruç açtı.

Suriye vatandaşı Hüseyin Ümmühan, Türkçe yaptığı iftar duasında, savaştan kaçanlara kapılarını açan ve barındıran Türk milleti ve devletine teşekkür etti.

Kendilerine yapılan bu iyiliği nesiller boyu unutmayacaklarını vurgulayan Ümmühan, "Burası bizim ikinci vatanımız oldu. 3 yıldır bu topraklarda kalıyoruz ve karnımızı doyuruyoruz. Bunun için sizlere minnettarız, bir sonraki ramazanı ülkemizde geçirmek için Allah'a dua ediyoruz" dedi.

Yemeğin ardından konuşan Vali Oduncu da sığınmacıların ramazanını kutlayarak, Suriye'deki savaş ve şiddet ortamının en kısa zamanda sonlanmasını ve mültecilerin vatanlarına dönmesini diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Cerrah Mehmet Oduncu Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title