Haberler

Suriyelilere "Haraç" Saldırısı Kamerada

Güncelleme:

Adana'da Suriyeli esnaftan haraç isteyen 2 kişinin tutuklanmasına tepki gösterenlerin Suriyelilerin dükkanlarına saldırı anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyuva Mahallesi'nde 14 Temmuz 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan Ahmet Ajam (50), Ali Asi, Mahmut Acem ve Muhammet Ali Aşoo Mirzaçelebi Caddesi'nde dükkan açarak geçimlerini sağlamaya başladı.

SURİYELİ ESNAFTAN HARAÇ İSTEMEYE BAŞLADILAR

Ancak Soner Ö. (21) ile 16 yaşındaki Y.K. Suriyeli esnaftan haraç istemeye başladı. Bunun üzerine Suriyeli esnaf polise giderek şikayetçi oldu. Bu durumu duyan zanlılar Ali Asi'nin dükkanından çaldıkları eşyaları 300 lira karşılığında geri vermek istedi. Ayrıca zanlılar, "Bundan önce 50 lira istiyorduk artık haraç 100 lira oldu" diye tehdit savurdu.

MALLARA VE DÜKKANLARA ZARAR VERDİLER

Bunun üzerine Suriyeli esnaf yine polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları operasyonda iki zanlıyı yakaladı. Zanlılar yakalanınca yakınları yüzlerini bezle kapatıp ellerinde sopalarla Suriyelilerin dükkanlarının olduğu yere gelip mallara ve dükkanlara zarar verdi. Bu arada bir zanlı olayı görüntüleyen güvenlik kamerasına sopa ile vurup yönünü değiştirmek isterken olayın daha net görünmesine neden oldu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Polis bunun üzerine yaptığı operasyonda olaya karıştığı ileri sürülen Orhan O.(21), B.Ş. (18), S.F.S. (18) ve G.İ.T.Y. isimli şahısları gözaltına aldı. Şahıslar sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyuva Seyhan Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

GEREKSİZ:

ÇAPULCULAR, GELENLER ALEVİ VE SOLCU OLSAYDI AYNI TEPKİYİ VERİRMİYDİNİZ.

10
15
yanıtYanıtla
hepyek:

vurdumduymaz hükümet millet suriyeli istemiyor duymuyormusun

10
4
yanıtYanıtla
gmhasangkhnmetin@gmail.com:

Irkçılık cehennemliktir.Bilmiyorsan öğren...Zulümden kaçan sende olabilirdin ,hayvanlarda olabilirdi,israilli kadın çocuk öksüzde.Peygamber hepsine kucak açardı.

yanıt0
yanıt0
hepyekkhepyek@mynet.com:

olur beyim ondan sonra bu topraklari araplastirin ..yok öyle yagma ... cehennemliktir diye bana fetva verme türk zulme karsi duran asla cocuk öldürmeyen tek millettir asildir Irkçılık buysa Irkçıyım

yanıt0
yanıt0
DHAŞ MI İSTİYORSUNUZ:

SURİYELİLER SAYESİNDE ADANADA PİYASAYA SICAK PARA GİRDİ..MİRZAÇALABİDE TÜKÜRSELER BOĞARLAR ŞIMARIK HARAÇÇILARI AMA ADAMLAR MİSAFİRİZ HIR GÜR ÇIKARMAYALIM DİYORLAR MERHAMET EDİYORLAR.. YOKSA BİR TEKBİR BİTİRİR HERŞEYİ..

9
3
yanıtYanıtla
cellatcellat@hotmail.com:

hahahahahahhaha akıllı ol burası adana komedı yapma trajedı olursunuz

yanıt0
yanıt0
selim:

KİMSE HABERİ OKUMAMIŞ mı? suriyelilerden bizim vatandaslarımız harac istemis ve dükkanı basanlar bizim vatandaslarımız. ÖNYARGI ÖNYARGI...

9
2
yanıtYanıtla
necati:

Altında kısa donla haraçmı kesecekmiş velet

9
2
yanıtYanıtla
veli:

daha doldurun bunları yakında bizide kovacaklar .benim vergimle beslensinler...bir de rahatsız olunca insanlıktan nasip almamış oluyoruz....daha iyi günler 2 gün sonra bakın neler yapacaklar.

7
4
yanıtYanıtla
zz:

türkiyeye kaçıp gelen suriyelilerin hepside vatan haini.buraya gelip burada yer işgal ediyorlar.suriyedekiler de savaşıp vatanı kurtarırlarsa gidip hazıra konarak kurtarılmış vatanı işgal ederler.yurttaşları orada savaşırken rahat yer derdindeler.batan gemiyi önce fareler terkedermiş.bunların hepsi vatan haini fareler.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title