Haberler

Suriyeliler, Sultanahmet Meydanı'nda Terör Kurbanlarını Andı

İstanbul'da yaşayan bir grup Suriyeli, Sultanahmet'te gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenleri olayın meydana geldiği Dikilitaş önünde andı.

İstanbul'da yaşayan bir grup Suriyeli, Sultanahmet'te gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenleri olayın meydana geldiği Dikilitaş önünde andı. Aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu grup, terör kurbanları için saygı duruşunda bulundu, olay yerine karanfil bıraktı.

İstanbul'da yaşayan Suriyelilere sosyal ve psikolojik destek vermek için kurulan 'AMAN' Derneği üyesi yaklaşık 100 kişilik Suriyeli, grup 15.30 sıralarında olayın yaşandığı Sultanahmet'teki Dikitaş önünde toplandı. Ellerinde Suriye ve Türk bayraklarının bulunduğu çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grup terörü kınayan Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı pankartlar açtı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Açılan pankartlarda, "Terörizme hayır', 'Terörün uyruğu olmaz', ' Türkiye'ye ve Türk halkına vefamızı yineliyoruz', ' Türkiye - Suriye kardeştir' yazıları dikkat çekti. Grup, saldırıda hayatını kaybeden 10 Alman turist için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"BÜTÜN DÜNYA İÇİN HUZUR DİLEMEYE GELDİK"

Ardından AMAN üyesi Mohammad Rajab Alboukai, grup adına konuşma yaptı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve 3 yıldır İstanbul yaşayan Alboukai, yaşanılan terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Alboukai, "Samimi bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki biz Suriyelilerin iyi örneğiyiz. Kötü örnekler olabilir ancak biz gerçek buraya gerçek yüzümüzü göstermek için geldik. Türkiye'ye minnettarız, bize yaptıkları iyilikleri asla unutmuyoruz. Bütün dünya için buraya huzur dilemeye geldik. Biz Türkiye'nin iyiliğini isteriz. Dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun, ister Türk ister Arap olsun Kürt, İngiliz, Fransız ya da Alman olsun ama insan olsun" dedi.

BEYAZ VE KIRMIZI KARANFİL BIRAKTILAR

Mohammad Rajab Alboukai, konuşmasının sonunda ise Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket isterim' adlı şiirini okudu. Konuşmanın ardından grup toplu şekilde Dikilitaş'ın önüne beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı.

MEMLEKET İSTERİM ŞİİRİ

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur 'Memleket İsterim şiiri ise şu dizelerden oluşuyor:

"Memleket isterim, Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; kardeş kavgasına bir nihayet olsun...

Memleket isterim, ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanahmet Dikilitaş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title