Haberler

Suriyeliler, Bir Sektörü Neredeyse Batmaktan Kurtardı

Güncelleme:

Ülkelerinde savaşın patlak vermesiyle Türkiye'ye gelen mülteciler bazı sektörleri zarar etmekten kurtardı. Bunların en başında ise tüp geliyor. En çok kullanılan il ise Şanlıurfa.

Doğalgaz ve elektrik kullanımının giderek yaygınlaşması sonucu son 15 yılda yüzde 65'lik düşüşle kan kaybeden LPG pazarı ilk defa yükselişe geçti. Bunun sebebi ise ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen mültecilerin yoğun olarak tüp kullanmasından kaynaklanıyor. Yaşadıkları mekânlar itibariyle doğalgaz ve elektriğe erişimleri hem zor hem de alt yapıları müsait olmadığından mülteciler için en temel ihtiyaçlardan birisi doğal olarak piknik tüpleri oluyor. Tüp satışının en fazla olduğu illerin başında yaklaşık 400 bin Suriyelinin yaşadığı Şanlıurfa geliyor. Bunu takip eden iller Kilis, Gaziantep ve Hatay oluyor.

PATLAYICIDA KULLANILMASI CAN SIKICI
Geçen yıla kadar kullanımı 180 milyon kilograma kadar gerilen tüpün son bir yıl içerisindeki kullanım miktarı 250 milyon kilogram oldu. Bu durum LPG pazarının yüzünü güldürürken, tüpün son zamanlarda patlayıcı olarak kullanılması ve buna önlem alınmak istenmesi ise onları endişelendiriyor. Hükümet bu konuda bazı önlemler almak istiyor. Sektör bunun kolay olmadığını belirtiyor. Ancak önlemin alınmadığı takdirde satışları kısıtlanabilecek. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title