Haberler

Suriyeli Yazarlara Para Ödülü

Suriye’de 4 yıldan bu yana devam eden iç savaş boyunca kitap yazan ve ülkenin durumunu kitaplarda anlatan başarılı yazarlara, Suriye Yazarlar Birliği tarafından ödül verildi.

Suriye'de 4 yıldan bu yana devam eden iç savaş boyunca kitap yazan ve ülkenin durumunu kitaplarda anlatan başarılı yazarlara, Suriye Yazarlar Birliği tarafından ödül verildi.

Hatay'da düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Suriye Yazarlar Birliği'nin yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda ödül alacak yazarlar arasında yer alan Hatib Bedli, ödüle layık görülen diğer yazarların Suriye'de olduğunu ve savaş yüzünden bu törene gelemediklerini söyledi.

Hatib Bedli verilecek ödüller hakkında yaptığı açıklamada, "Yazarlar birliğimiz tarafından ülkede devam eden savaş boyunca başarılı eserler veren yazarlarımız arasında böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışmayla birlikte ilk 3 sırayı alan eserlerin sahiplerine toplam 16 bin dolar ödül veriyoruz. Birinciye 8 bin, ikinciye 5 bin üçüncüye ise 3 bin dolar ödül verilecek" dedi.

Yarışmada dereceye girerek ödül kazanan eserler ve sahipleri de şu şekilde sıralandı:

"1.Fahreddin Feyad, eseri; Rimiş-il. 2.Gassan Cibai, eseri; Generalin Kahvesi. 3.Sevsen Cemil Hassan, eseri; Gecelerin gömleği."

Bu törenin, Suriye'de roman ve hikaye yazarlarını alanlarında daha iyi bir şekilde teşvik etmek için düzenlendiğini belirten Bedli, "Bugün bu töreni ya da toplantıyı burada yapmamızın sebebi ruhen, manen Suriye'ye yakın olmak, Suriye halkının çektiği sıkıntıyı hissetmek için düzenlendik. Uzak bir yer değilde yakın bir yer tercih ettik. Ödül kazanan ya da ödül kazanmaya hak sağlayan eserleri biz aylarca önceden bastırdık ve şu anda burada hazırladık. Bu onları teşvik etmek için ve zaten sonra da isimleri açıklanacak" dedi.

Suriye'de son yıllarda yaşanan savaşın edebiyatın da konuları haline geldiğini aktaran Bedli, "Bu iç savaş değildir. Bu istibdada ve diktatörlüğe karşı bir devrimdir. ve bütün bu ortaya çıkan eserler halkın yaşadığı sıkıntı ve çilelerden çıkmıştır. Bu kitaplar, Suriye halkının birkaç yıldan beri maruz kaldığı yıkım, tedhiş, terör ve kanlı olayları ele alıyor" şeklinde konuştu.

Hatay'da düzenlenen ödül töreninde ayrıca, Suriye'nin yaşadığı savaşı anlatan mini bir resim sergisi de açılarak programa katılanların beğenisine sunuldu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title