Haberler

Suriyeli Sığınmacılardan, "Milli Birlik ve Beraberlik" İçin Mevlit

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Konteyner kentten görüntü, - Mevlit okutulması, - Suriyeli Nidal Katrip'in konuşması, - Muhammed Kenin'in konuşması, - Ebu Cemil'in konuşması, Suriyeli sığınmacılardan, "milli birlik ve beraberlik" için mevlit- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Mardin'in Midyat ilçesindeki geçici konaklama merkezinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, "mili birlik ve beraberlik" için mevlit okuttu- Sığınmacılardan Ebu Cemil: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Davutoğlu'na, Türk halkına saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Konteyner kentten görüntü, - Mevlit okutulması, - Suriyeli Nidal Katrip'in konuşması, - Muhammed Kenin'in konuşması, - Ebu Cemil'in konuşması, Suriyeli sığınmacılardan, "milli birlik ve beraberlik" için mevlit- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Mardin'in Midyat ilçesindeki geçici konaklama merkezinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, "mili birlik ve beraberlik" için mevlit okuttu- Sığınmacılardan Ebu Cemil: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Davutoğlu'na, Türk halkına saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. Türkiye'deki kardeşliğin, birlik ve beraberliğin daim olması için sürekli dua ettik, etmeye de devam edeceğiz" Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Mardin'in Midyat ilçesindeki geçici konaklama merkezinde kalan Suriyeli sığınmacılar, "mili birlik ve beraberlik" için mevlit okuttu.Akçakaya Mahallesi'ndeki geçici konaklama merkezinde yaşayan Suriyeli sığınmacılarca düzenlenen mevlit töreni, çadır kentteki camide gerçekleştirildi.Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğin korunması ve Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için dua edildi.Sığınmacılardan Nidal Katrip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan seçimlerde tüm dualarının Türkiye halkı ile olduğunu söyledi."Bize kucak açan Türk halkına ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz. Allah Türk milletinden razı olsun" diyen Katrip, seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.- "Allah, bu ülkeyi belalardan korusun"Muhammed Kenin ise genel seçimlerin kendilerine kapılarını açan Türkiye ve Türk halkına hayırlı olmasını temenni etti. "Seçim, zaferle sonuçlandı. Allah'tan diliyoruz ki bu ülkeyi belalardan korusun, selamet ve huzura erdirsin. Bu mevlidimiz de Peygamberimizin ümmeti için hayırlı olsun" diyen Kenin, Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.Suriyeli öğrencilere eğitim veren müzik öğretmeni Ebu Cemil de Türkiye halkını çok sevdiklerini belirtti. Türkiye'de kendilerine sağlanan iyi imkanlarla yaşamlarını sürdürme imkanı bulduklarını dile getiren Cemil, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Türk halkına saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. Bize desteğini esirgemeyen Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve çadır kent yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki kardeşliğin, birlik ve beraberliğin daim olması için sürekli dua ettik, etmeye de devam edeceğiz."Def eşliğinde ilahilerin okunduğu program, çeşitli ikramların ardından sona erdi.Programa Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, kamp yetkilileri Orhan Şaşmaz, İsa Kurnaz ve Veysi Altunkaynak ile AFAD Sorumlusu Münir Erbek de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title