Haberler

Suriyeli Sığınmacılara Isıtıcı Dağıtıldı

Güncelleme:

Türkiye İş Kadınları Derneği, Kobani bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere elektrikli ısıtıcı yardımında bulundu.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler- Türkiye İş Kadınları Derneği, Suruç ilçesindeki sığınmacılara elektrikli ısıtıcı dağıttıŞANLIURFA (AA) - Türkiye İş Kadınları Derneği, Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere elektrikli ısıtıcı yardımda bulundu.Dernek üyelerinin aralarında topladığı para yardımı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ulaştırıldı. Kış şartlarının etkisini göstermesi dolayısıyla belediye, yardımla bin elektrikli ısıtıcı temin ederek Suruç ilçesinde kamplarda kalan sığınmacılara dağıttı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kampta ziyaret ettiği sığınmacılara, derneğin yardımını teslim etti.Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır ilçede binlerce sığınmacının güven ortamında ağırlandığını söyledi.Bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Güvenç, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle sığınmacıların sorunlarını azaltmaya çalıştıklarını, daha müsait ortamlarda misafirlerinin yaşamasını sağladıkların kaydetti.Herkesin elinden geleni yaptığına dikkati çeken Güvenç, şöyle konuştu: "Kış yaklaşıyor. Misafirlerimizin ısınma ihtiyaçları var. Türkiye İş Kadınları Derneğinin gönderdiği kaynakla bin ısıtıcıyı dağıtmak için buradayız. Onlara teşekkür ediyoruz. Ziraat Bankası Şanlıurfa Emniyet Şubesi 1935625355615003 Nolu hesaba destek bekliyoruz. Biz büyük devletiz, bunun da üstesinden geçireceğiz. Emek veren devlet erkanına ve belediyelere teşekkür ediyorum."Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de AFAD ve Türk Kızılayı ile sivil yardım kuruluşlarının desteğiyle çok sayıdaki sığınmacının ihtiyacının karşılandığını, milletin duyarlı davranışının büyük göç dalgasının hafif atlatılmasına ciddi katkı sunduğunu anlattı.Sığınmacılar ise kış şartlarının etkili olması nedeniyle ısınma ihtiyaçlarının giderilmesine destek verenlere teşekkür etti. .

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title