Haberler

Eğit-Donat Ekibi, Bu Kez Silahları Kaptırdı

Güncelleme:

Türkiye'de ABD tarafından eğitilerek Suriye'ye gönderilen askerlere verilen silahların bir bölümü El Nusra'nın eline geçti. Daha önce gönderilen ekip pusuya düşürülmüştü.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), DAEŞ ile mücadele kapsamında eğitilip silahlandırılan Yeni Suriyeli Güçler'in bir komutanının, koalisyonun birliğine verdiği silah ve ekipmanı, Suriye'de Nusra Cephesi'nin kontrolünde bulunan alandan güvenli geçebilme karşılığında örgütün arabulucusuna teslim ettiği noktasında bilgilendirildiklerini açıkladı.

SİLAHLARI EL NUSRA'YA VERDİLER

CENTCOM sözcülerinden Yarbay Patrik Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni Suriyeli Güçler birliği, bugün koalisyon temsilcileriyle temasa geçti ve bizi 21-22 Eylül'de, kendilerine verilen teçhizatların yaklaşık yüzde 25'ine tekabül eden 6 kamyonet ve cephanesinden bir bölümünü şüpheli Nusra Cephesi arabulucusuna verdiği konusunda bilgilendirdi." ifadesini kullandı.

"TALİMATLARIN İHLALİDİR"

Ryder, "Eğer doğruysa, Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin Nusra Cephesi'ne teçhizat sağladığı bildirimi çok kaygı uyandırıcı ve bu, Suriyeli muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik programın talimatlarının ihlalidir." değerlendirmesinde bulundu.

CENTCOM ORTALIĞI KARIŞTIRAN FOTOĞRAFI ANALİZ ETTİ

Nusra Cephesi'nin bu hafta başında koalisyonun verdiği silahlarla sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunduğunu, Suriye'ye son giriş yapan üyelerin de ülkeye girerken Nusra Cephesi'ne silahlarını teslim ettiğine dair iddiaları hatırlatan Ryder, CENTCOM'un bu görseli analiz ettiğini ve fotoğrafın, daha önce farklı eğitim programına katılmış bir Yeni Suriyeli Güçler savaşçısının sosyal medyadaki sayfasından alınan eski fotoğraf olduğunu belirlediğini aktardı.

CENTCOM "SİLAHLAR KONTROL ALTINDA" DEMİŞTİ

Ryder, "Bu yeni bilgi ışığında, kamuoyunun bildiğimiz gerçekler konusunda en kısa sürede bilgilendirilmesini istedik. Tam anlamıyla ne olduğunu ve buna uygun yanıtını vermek için elimizdeki tüm yollara başvuruyoruz." açıklamasında bulundu.

CENTCOM, çarşamba günü basın ve sosyal medyada yer alan haberlerin aksine, koalisyonun dağıttığı tüm silahlar ve ekipmanın Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin kontrolü altında bulunduğu bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

El Nusra Suriye Eylül Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

NicMobil-ANDROID:

ypg abilerinden ders alsinlar :)

40
7
yanıtYanıtla
bunlarinki Eğit-Domalt Ekibi:

bugun silahini kaptiran yarin kendini kaptirir

39
0
yanıtYanıtla
kurt:

erdoğan gıtsin belki başarılı olur

22
8
yanıtYanıtla
.....:

ASIL ERDOĞAN KALIRSA BAŞIMIZDA NATAŞA OLUCAZ. . .

yanıt3
yanıt1
ZZZZZZZZZZZZZZZZZ:

EĞİT DONAT VE KAÇ :)))

24
0
yanıtYanıtla
sıradan vatandaş:

saraydaki 3 yıldır illede eğit donat diyordu şimdi ne diyecek acaba türk ülkü ve osmanlı ocakları niçin eğit donata katılmazlar 100 kişi bir kişiye saldırmanındışında neye yarar bu adamlar işte tam zamanı vatan için erdoğan için çanları feda etme zamanı ?

19
4
yanıtYanıtla
cengizzz:

trek türklerin eğittiği fsek araplardan başka ne beklenirki. . . .

17
0
yanıtYanıtla
ZIRTOLAR:

EĞİT-DONAT-YAKALAT oldu bunlarin programi:))))

14
0
yanıtYanıtla
turk askerinin başına cuval:

şehide kelle diyen adamdan miliyetini ayaklar altına alan dan vatana hayır gelmez örnek suleyman şah bırakıp geldiler sonrada zafer diye anlattılar

8
3
yanıtYanıtla
Atatürkün askeriMobil-IOS:

Sureylilerdende ancak bu beklenir

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title