Haberler

Suriyeli Milyonluk Zengin Karkamışta Hayata Tutunmaya Çalışıyor

Güncelleme:

Suriye'nin Cerablus kentinin sayılı zenginlerinden biri olarak bilinen Ahmet Elcadır, iki küçük çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'nin Cerablus kentinde sahip olduğu dönümlerce arazi ve villaları ile kentin sayılı zenginlerinden biri olarak bilinen Ahmet Elcadır, iki küçük çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Topraklarını terk etmemek uğruna uzun süre DAİŞ'e karşı savaşan muhaliflerden olduğunu anlatan Elcadır savaşta amca çocuklarının başlarının kesilerek öldürüldüğünü birçok yakınının da hücrelerde tutulduğunu anlattı.

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan ve IŞİD'in yönetiminde tutulan Cerablus'taki iç karışıklıktan kaçan aileler ilçenin çeşitli noktalarında hayatlarını yeniden inşa ederek yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Bölgenin sayılı zenginlerinden biri olarak bilinen 31 yaşındaki Ahmet Elcadır da iki yıl boyunca muhalif gruplar arasında IŞİD'e karşı savaştığını ancak daha sonra 25 yaşındaki eşi Nazik ve 6 yaşındaki Muhammet ve 8 yaşındaki Hasil isimli çocukları ile canını zor kurtardığını anlattı.

IŞİD, ESED'İN ADAMLARI

IŞİD'in Esed ordusu ile birlikte hareket ettiğini öne süren Ahmet Elcadır; " Suriye'deki ilk savaşı Esed yönetimi başlattı. Ardından IŞİD Esed'e yardım bahanesiyle bölgeye geldi. IŞİD yani DAİŞ birlikte hareket ettiler açıkçası. Çünkü buna İslam denmez. İslam küçük çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmez. Bunlar da Esad adamları. İsrail ve İran'da bunların arasında yer alıyor. Bunu da herkes biliyor. Biz orada çok zorluk çektik. 15-20'ye yakın amca çocuklarımın kafalarını kestiler. Ayrıyeten birçok akrabamız da orada hapiste ama akıbetlerinin ne olduğunu bilmiyoruz. Benim orada durumumu çok iyiydi. Ziraatla uğraşıyordum. Birçok dükkan ve tarlamız vardı. Ama bıraktık geldik."

"SAYIN ERDOĞAN BAŞTACI"

Türkiye'nin kendilerine kapılarını açmasının ardından yapılan yardımlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdıran Elcadır; " Türkiye'den Allah razı olsun. Biz Suriyeliler olarak gerçekten Türkiye'den çok memnunuz. Çünkü Türkiye'nin farkı ortada. Lübnan ve Irak ve Ürdün'den sonra farkını ortaya koyuyor. Yardımları var. İlaçları ücretsiz. Sayın Erdoğan bizim tacımız. Çünkü o bize bakıyor" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Cerablus Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title