Haberler

Suriyeli Kozmonot Faris: "Güçlü Bir Devlet Uzayda Söz Sahibi Olmalıdır"

Uzaya çıkan ikinci Müslüman olan Suriyeli Kozmonot Muhammed Ahmed Faris, güçlü bir devletin uzayda söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Uzaya çıkan ikinci Müslüman olan Suriyeli Kozmonot Muhammed Ahmed Faris, güçlü bir devletin uzayda söz sahibi olması gerektiğini söyledi. '

Faris, Uzay, Uydu ve Teknoloji Günleri' kapsamında düzenlenen Uydu ve Ekosistemi: Kamusal Bakış paneline konuşmacı olarak katıldı. Uzaya çıkan ikinci Müslüman olma özelliği taşıyan ve Suriye'de ki iç savaş sırasında Türkiye'ye göç edip Ali Kuşçu Uzay Evi'nde Eyüplü çocuklara Uzay Bilimi ile ilgili dersler veren Suriyeli Kozmonot Muhammed Ahmed Faris,'Uzay Uydu ve Teknoloji Günleri' kapsamında düzenlenen Uydu ve Ekosistemi: Kamusal Bakış paneline konuşmacı olarak katıldı. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen panele çeşitli Üniversitelerden öğretim görevlileri yoğun ilgi gösterdi. Uzay Bilimi ile ilgili tecrübelerini anlatan Muhammed Ahmed Faris, yaptığı konuşma sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı.

"GÜÇLÜ BİR DEVLETİN UZAYDA BİR SÖZÜ OLMALIDIR"

Uzay teknolojilerinin faydalarını anlatarak konuşmasına başlayan Suriyeli Kozmonot Faris, "Uçaklarda, gemilerde ve hatta şahsi araçlarda ki navigasyon sistemini uzayda bulunan teknolojiler sayesinde kullanabiliyoruz. Hava durumu ve astroloji uzaydan denetlenmektedir. Maalesef ki uzay teknolojilerinin yüzde 80'i askeri amaçlarla kullanılmaktadır. Dolayısıyla güçlü devlet veya bir ulusun Uzay'da mutlaka bir sözü ve hakimiyeti olmak zorundadır" dedi.

"ÇOCUKLARI UZAY BİLİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMELİYİZ"

Türkiye'yi ülkesi gibi sevdiğini dile getiren Faris, "Bu bilgi ve tecrübelerimden nasıl faydalanmak gerekiyorsa ben her türlü göreve her zaman hazırım. Ben özellikle Eyüp Belediyesi'ne teşekkür etmek istiyorum. Çünkü, Eyüp Belediyesi, yaptığı Uzay odasında çocuklara Uzay Bilimiyle ilgili bilgiler veriyor. Böylelikle çocukların Uzay Bilimine teşvik etme çabası içerisindeler. Bu tür panellerde ve toplantılarda aslında okullardan öğrencilerin getirilmesi gerekiyor. Çocukları bu konular hakkında bilgilendirip teşvik etmeliyiz" diye konuştu.

"UZAYA ÇIKAN İNSANLARIN İNANÇLARI ARTMAKTADIR"

Uzaya çıkan insanların inancının arttığını ifade eden Kozmonot Faris, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Uzaya doğru yolculuğa başlamadan önce imanım tam olarak vardı. Uzaya çıktıktan sonra imanım daha fazla arttı. Allah'ın mucizelerini ve ayetlerini uzayda görebiliyorsunuz. Yani bir insan uzaya çıktığı zaman onu yaratana olan inancı daha da artmaktadır" - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Kuşçu Türkiye Suriye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title