Haberler

Suriyeli Kız Çocuğundan 7 Gündür Haber Alınamıyor

Kur’an kursuna gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki Suriyeli kız çocuğundan 7 gündür haber alınamıyor.

Kur'an kursuna gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki Suriyeli kız çocuğundan 7 gündür haber alınamıyor.

Suriye'nin İdlib ilinden, 2,5 yıl önce geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir evde yaşamlarını sürdüren Alahmad ailesinin 7 çocuğundan biri olan Dua Alahmad (14) geçtiğimiz pazar günü Kur'an kursuna gitmek için evden çıktı. Eylül ayı başından bu yana gittiği Kur'an kursundan tekrar eve dönmeyen Dua'yı ailesi her yerde aradı ancak izine rastlayamadı.

Durumu Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildiren baba Semir Alahmad (40), Dua'nın evden çıkarak kursa gittiğini ancak geri dönmediğini söyleyerek, "Mahallede aradık, kurs binasına da gittik. Ama bulamadık. Bir haftadır ortada yok. Aramadığımız yer kalmadı. Kaçırılmış olabileceğinden endişe ediyoruz" dedi.

Yaşamını simit satarak sürdüren Alahmad, hiç kimseyle bir sorunu olmadığını, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle geldikleri Reyhanlı'da 2,5 yıldır yaşadıklarını belirterek, kızlarının bulunmasını istedi.

6 kız bir erkek çocuk annesi olduğunu söyleyen Anne Cumane Alahmad (31), gözyaşları içerisinde "Kızımızdan haber alamıyoruz. Perişan durumdayız. Allah rızası için kızımı gören olursa, haber versin. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title