Haberler

Suriyeli Kadınlardan El İşi Sergisi

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören Suriyeli yetim çocukların anneleri tarafından el işi sergisi açıldı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören Suriyeli yetim çocukların anneleri tarafından el işi sergisi açıldı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, okul binasında düzenlenen sergi öncesi yaptığı konuşmada, zor bir coğrafyada Suriye halkıyla birlikte yaşadıklarını belirterek, Suriyelilerin acımasız coğrafyanın ve olayların en canlı tanıkları olduğunu kaydetti.

Acıların paylaşıldıkça azaldığını, sevinçlerin de paylaşıldıkça çoğaldığını vurgulayan Yeşildal, şöyle devam etti:

"Zulümle kimse abad olmadı. İnşallah bundan sonra da olamayacaklar. Türkiye olarak bizler gerek hükümetimiz, gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, elimizdeki bütün imkanları sizler için seferber ediyoruz. Şundan emin olun sizler bizim kardeşlerimizsiniz, bu toprakların ve coğrafyanın öz evlatlarısınız."

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de belediye olarak Suriyeli vatandaşlara her türlü imkanı sağlamaya ve üzerlerine düşen görevi yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Dünya Şehit Çocukları Vakfı Genel Başkanı İsmail Yıldırım ise Suriye ve Türk halkının kardeş olduğunu, bunun en güzel örneğinin de Antakya'da yaşandığını belirterek, Suriye halkına hizmet için mücadele verdiklerini aktardı.

Etkinlikte Dünya Şehit Çocukları Okulu'ndaki öğrencilerin şarkı ve tiyatro gösterisinin ardından el işi sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Antakya Suriye Politika Güncel Haberler

title