Haberler

Suriye'den Gelenler En Az Bartın'da, En Çok Şanlıurfa'da

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 2 milyon 749 bin 104 olduğu, en az Suriyelinin Bartın'da, en fazla ise Şanlıurfa'da kaldığı belirtildi.

Kuzey Irak Erbil merkezli yayın yapan Rudaw TV'nin yayınladığı bir belgeye göre, Türkiye'de resmi olarak 2 milyon 749 bin 104 Suriyeli 'geçici korunma' kapsamında yaşıyor.

31 Mart 2016 tarihinde hazırlanan ve geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin illere göre dağılımını gösteren belgede, Türkiye'deki 81 ilin hepsinde Suriyelilerin yaşadığı ortaya çıktı. Kayda geçirilen Suriyelilerin durumunun gösterildiği belgede, en az Suriyeli sayısının Bartın'da 27, Bayburt'ta 30, Artvin'de 38, Ardahan'da 61, Sinop'ta 63 ve Tunceli'de 96 olduğu belirtildi.

EN ÇOK SURİYELİ URFA'DA

Türkiye'de bulunan ve kayıt altına alınan Suriyelilerin gösterildiği listede, Şanlıurfa 401 bin 68, İstanbul 394 bin 556, Hatay 386 bin 77, Gaziantep 325 bin 140, Adana 150 bin 108, Mersin 138 bin 632, Kilis 129 bin 211, Bursa 96 bin 825 olarak en fazla Suriyelinin yaşadığı iller sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Şanlıurfa Türkiye Suriye Bartın Yaşam Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

düz ova:

onlar geldi kendi milletimiz işsiz kaldı, ev fiyatları kiarlık fiyatları aldı başını gitti. . kimse ev alamıyor. iş yapamıyor bundan haberleri varmı birilerinin acaba?

25
1
yanıtYanıtla
konya:

yakında türkiye arap cumhuriyeti olursa şaşırmayın. . .

18
2
yanıtYanıtla
pasa parısMobil-IOS:

Bu araplar canim memleketin icine siçacaklar kimse nın umrunda degıl Arap dan dost olmaz

16
3
yanıtYanıtla
SURİYELİ TÜRKİYEDEKİ:

BU GÖSTERİLEN ADET RESMİ OLARAK AMA RESMİ OLMAYAN DAHA ÇOK MESELA ÇANKIRIDA ENAZ 5 BİN KİŞİ VAR

13
6
yanıtYanıtla
CEMKO:

İstila etmişler memleketi, bunların her birini ak koyunların evlerini yerleştirmek lazım. Birazda saraya göndersinler.

17
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SURIYELILERI DERHAL AVRUPAYA POSTALAMAK LAZIM

14
4
yanıtYanıtla
din gardaşlarımızmışlar.öyle diyorlar:

Urfa''da etekli adamlardan geçilmiyor. Kahveleri bile var. Sabahtan akşama kadar al kızı ver papazı oyun oynuyorlar ve hepsi de askerlik çağında.

17
1
yanıtYanıtla
halbuki onlar arapları çok severler.:

rize deki suriyeliler neden bu kadar az.

9
6
yanıtYanıtla
her yer onlarla dolu..:

kesinlikle yalan bu rakamların 5 katı suriyeli var bizim ilde. . .

14
1
yanıtYanıtla
TR:

VATANDAŞ:EY AKP SEN OY HESABIYLA SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİRSEN BU ARAPLARDA EN KISA ZAMANDA KENDİ SİYASİ PARTİSİNİ KURAR VE ÖRGÜTLENMELERİNİ GÜÇLENDİRİR YOK YERDEN BU ÜLKENİN BAŞINA BELA AÇARSINIZ. ATTIĞINIZ HER ADIMI İYİCE TARTIN VE ÖYLE HAREKET EDİN BU ÜLKENİN GELECEĞİYLE İLGİLİ KONULARDA SIRF DUYGUSAL YAKLAŞIMLAR İLE TÜRK MİLLETİNİN İRADESİNİ YANSITMAYAN PRAGMATİK KARARLAR ALMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR ÇÜNKÜ BU ÜLKE HEPİMİZİN BİR PARTİNİN VEYA DERNEĞİN TAPULU MALI DEĞİLDİR İKTİDARLAR GELİP

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title