Haberler

Suriyeli Çocuklara 20 Bin Tablet

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Katılımcılardan detay Toplantı detay Protokol imzalanması Suriyeli miniklerin çiçek takdimi İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşma Katar Eid Kurumu Genel Müdürü Ali Suweidi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel konuşması Tablet dağıtımı Suriyeli çocuklara 20 bin tablet İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar merkezli yardım faaliyetleri yürüten Eid Kurumu ve İslam İşbirliği Teşkilatı işbirliğiyle DİMA projesi kapsamında, 20 bin Suriyeli çocuğa tablet dağıtımı için protokol imzalandı Proje kapsamında ilk etapta 9 pilot okulda 2 bin tabletin dağıtımı yapıldı -İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım: "İslam dünyası kendi içerisindeki problemleri ancak eğitilmiş gelecek nesillerle çözebilir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Katılımcılardan detay

Toplantı detay

Protokol imzalanması

Suriyeli miniklerin çiçek takdimi

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşma

Katar Eid Kurumu Genel Müdürü Ali Suweidi açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel konuşması

Tablet dağıtımı Suriyeli çocuklara 20 bin tablet

İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar merkezli yardım faaliyetleri yürüten Eid Kurumu ve İslam İşbirliği Teşkilatı işbirliğiyle DİMA projesi kapsamında, 20 bin Suriyeli çocuğa tablet dağıtımı için protokol imzalandı

Proje kapsamında ilk etapta 9 pilot okulda 2 bin tabletin dağıtımı yapıldı

-İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım:

"İslam dünyası kendi içerisindeki problemleri ancak eğitilmiş gelecek nesillerle çözebilir. Savaşlar ve yoksulluklarla mücadele bu yolla mümkündür"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Katar merkezli yardım faaliyetlerini yürüten Eid Charity ve İslam İşbirliği Teşkilatı işbirliğiyle Suriyeli 20 bin çocuğa DİMA Projesi kapsamında 20 bin tablet dağıtımı için protokol imzalandı.

Türkiye'de eğitim gören 350 bin Suriyeli çocuktan 16 bini Reyhanlı ilçesindeki 48 okulda eğitim görüyor. Proje kapsamında ilk etapta 9 pilot okulda 2 bin tablet dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Antakya'da bir otelde düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yatırımın geleceği inşa edeceğini belirtti.

Katarlıların da eğitim konusuna çok önem verdiğini ifade eden Yıldırım, "İslam dünyası kendi içerisindeki problemleri ancak eğitilmiş gelecek nesillerle çözebilir. Savaşlar ve yoksulluklarla mücadele bu yolla mümkündür. Bu konuda ben de Katarlılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Katar Eid Kurumu Genel Müdürü Ali Suweidi, projeye katkı sağlanmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Projenin Suriyeli öğrenciler için faydalı olacağını anlatan Suweidi, eğitimden uzak kalan Suriyeli öğrencilerin tabletler ile kendilerini geliştirebileceklerini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Katar Temsilcisi Abdüllaziz Al Thani, çok güzel ve özel olan projeye katkı sağlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Suriyeli çocuklardan gösteri

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, protokol imza töreninin ardından düzenlenen toplantıda, Suriye'de bombalar altında kalan çocuklara karşı daha duyarlı hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakanlık olarak Suriyeli çocukların bundan sonraki eğitim yaşamlarını, geleceklerini daha aydın ve müreffeh kılmak için üzerilerine düşeni yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Altunel, kardeşliğin gereğini Türkiye'nin yapmaya çalıştığını aktırdı. Altunel, mangalda kül bırakmayan ve Türkiye'ye gelerek adeta teftiş eden batılıların buradaki organizasyonu görmelerini arzu ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç da acıların hiç yaşanmamasını ümit ettiklerini, Suriye'deki sıkıntılar varken de "Müslümanım" diyen herkesin bunları gidermek noktasında kendisini adaması gerektiğini kaydetti.

Acının, dili, dini, ırkının olmayacağını vurgulayan Atıç, Müslümanlar olarak Suriye'de yaşayanların acısını dindirmek adına hep birlikte bir araya geldiklerini ve onların sıkıntılarını gidermek noktasında çaba sarf ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Suriyeli öğrencilerin hazırladığı gösteri sunuldu ve şiirler okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Yıldırım Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title