Haberler

Gaziantep'teki Suriyeli Çocuklar, Aşure Yapmayı Öğrendi

Güncelleme:

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli çocuklar aşure yapımını öğrendi.

Gaziantep'te eğitim gören Suriyeli çocuklar aşure yapımını öğrendi.

Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezinde eğitim gören çocuklar, Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Kendilerine eşlik eden Türk çocuklarla birlikte mutfağa giren misafirler, bir yandan eğlenirken diğer yandan aşure yapımı hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Hülya Yıldız, yaptığı açıklamada, "20 Kasım Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla birçok program düzenlediklerini belirtti.

Türk ve Suriyeli çocukları aşure etkinliğinde bir araya getirdiklerini aktaran Yıldız, "Misafirlerimiz yaşıtlarıyla aşure malzemelerini karıştırdıktan sonra pişirdiler. Türk çocuklar da Suriyeli arkadaşlarıyla tanıştı. Bugün aşurenin anlam ve önemini birbirleriyle paylaşarak güzel bir gün geçirdiler" dedi.

Suriyeli çocuklar ise aşure yapımını öğrendikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

-aşure dağıtımı

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title