Haberler

Suriyeli Ailenin Kış Şartlarında Yaşam Mücadelesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi Anne Ayşe Karahali ile röportajSuriyeli aile Suriye'nin Humus kentinden Esed rejiminin bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşam mücadelesi veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi

Anne Ayşe Karahali ile röportajSuriyeli aile

Suriye'nin Humus kentinden Esed rejiminin bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşam mücadelesi veriyor. Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden biri de Karahali ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, zorlu bir yolculuğun ardından 10 gün önce Humus'tan kaçarak Türkiye'ye sığındı. En büyüğü 11 yaşındaki 4 çocuklarıyla merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yaşam mücadelesi veren aile, komşularının ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title