Haberler

Suriye'ye Yönelik Yardımlar

ADANA (AA) - Adana'da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından hayırseverlerden temin edilen 14 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

ADANA (AA) - Adana'da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından hayırseverlerden temin edilen 14 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

Anadolu İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu üyesi Zekeriya Çelik, İncirlik Mahallesi'nde bir fabrikanın önünde düzenlenen uğurlama töreninde, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı konuşmada, Suriye'de 6. yılına girilen savaşta mazlum halkın yanında olmak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin değişik yerlerinden toplanan yardımların yüklendiği 14 tırın bölgeye gideceğini anlatan Çelik, "Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla buradayız. Un, su, gıda malzemeleri, çocuk maması, battaniye ve kışlık giysinin bulunduğu yardımlarımız devam edecek. Biz kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Halep'ten çıkan kardeşlerimiz de dahil olmak üzere orada en uç noktada kalanlara kadar bu yardımları ulaştıracağız." diye konuştu.

Yardım malzemelerini taşıyan tırlar dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Öğrenciler harçlıklarıyla destek verdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, ilçede başlatılan "Halep'e Bir Torba Un" yardım kampanyasına harçlıklarıyla destek verdi.

Öğrencilerin harçlıklarından topladıkları 500 lira, okul bahçesinde düzenlenen törenle Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubesi Temsilcisi Mustafa Demirci'ye teslim edildi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Rıfat Seki, yaptığı konuşmada, öğrencilerinin duyarlılığının kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Halep'te yaşanan insanlık ayıbına karşı oradaki mazlumların derdine bir nebze çare olabilmek için yardım kampanyasına katıldıklarını belirten Seki, "Destek verenlerden Allah razı olsun. Her zaman Halepli kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Çelik İncirlik Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title