Haberler

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa Açıklaması

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, yaklaşık 2 yıldır terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Uluslararası güçler, PYD'ye sunduğu desteğin yüzde 5'ini dahi bize vermiyor.

MÜSLÜM ETGÜ - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, yaklaşık 2 yıldır terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Uluslararası güçler, PYD'ye sunduğu desteğin yüzde 5'ini dahi bize vermiyor." dedi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin, ABD'nin de desteğiyle bir taraftan Mümbic'e doğru ilerlediğini, diğer taraftan da Rakka'ya saldırdığını söyledi.

DAEŞ'in, PYD'ye karşı ciddi bir saldırısının olmadığını savunan Mustafa, şöyle konuştu:

"Terör örgütü DAEŞ'e karşı yaklaşık 2 yıldır mücadele veriyoruz. Bunun yanında uluslararası güçler, PYD'ye sunduğu desteğin yüzde 5'ini dahi bize vermiyor. Maalesef burada, terörle mücadelenin dışında kendi projelerini uygulama gayretleri net olarak görülüyor. PYD, Rakka'ya saldırıyor ve ilerleme kaydediyor. Biz de Rakka'nın terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesini istiyoruz ancak bunun yerine başka bir terör örgütü olan PYD'nin yerleşmemesi gerekiyor. PYD'nin Rakka topraklarında kendi projelerini uygulamasını istemiyoruz. Rakka'nın, gerçek sahiplerine yani Arap ve kırsaldaki Türkmen halkına verilmesini istiyoruz."

Türkmen varlığı tehdit altıda

Mustafa, Suriye'de 6'ncı yılına giren savaşta en çok mağdur edilen halkın Türkmenler olduğunu belirtti.

Türkmenlerin içinde bulunmadığı projenin artık açık olarak uygulanmaya başlandığını anlatan Mustafa, "Bu projede asıl hedef ise Türkiye'dir. Cerablus-Azez arasındaki bölgede Türkiye'nin kendi güvenliği açısından söz sahibi olması kaçınılmazdır. DAEŞ ile mücadelemiz devam ediyor ancak PYD Mera'dan doğuya, Mümbic'den de batıya doğru ilerlerse Suriye'deki Türkmen varlığı ortadan kaldırılacaktır." dedi.

Mustafa, Suriye'nin geleceğinin Rusya ile ABD'nin anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi. Rusya'nın, Esed için her türlü çabayı harcadığını belirten Mustafa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye zor durumda, İdlip ve Halep resmen yanıyor. Cenevre'de yapılacak 4'üncü barış görüşmelerinin tarihi bile henüz belirlenemedi. Uluslararası güçler, Suriye'yi yeniden şekillendirme derdindeler. Rusya, Esed'in kalması için, ABD ise ülkeyi bölmek için çalışıyor. Her iki devletin de projesi Suriye halkının lehine olan bir durum değildir. Kısacası Rusya ile ABD arasında yapılacak anlaşma Suriye'nin geleceğini belirleyecek."

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Rusya Rakka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title