Haberler

Suriye Sınırındaki İllerde Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadelede

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye sınırında bulunan illerde akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda kapsamlı denetim tedbirlerinin uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye sınırında bulunan illerde akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda kapsamlı denetim tedbirlerinin uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Bakan Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklama, "Son dönemde, özellikle komşu ülke Suriye'de yaşanan siyasi karışıklık ve çatışma ortamının yarattığı riskler nedeniyle, bu ülke ile mevcut sınırımızdan ülkemize kaçak akaryakıt girişinin önlenmesi ve gerek kaçak olarak sokulan akaryakıtın ülkemizin diğer bölgelerine naklinin önüne geçilmesi, gerekse de kaçakçılık fiillerini gerçekleştirenlerin tespit edilerek yasal müeyyidelere tabi tutulmaları amacıyla kapsamlı denetim programları uygulamaya konuldu. Bu çerçevede, Gümrük Muhafaza, Jandarma ve Emniyet güçlerinin yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı birim personelinden oluşturulan ekiplerle Hatay İlinde farklı yol güzergahlarındaki çeşitli stratejik noktalarda kaçak akaryakıt denetimleri başlatıldı" dedi.

Hatay Valiliği koordinasyonunda ve 24 saat esasına göre yürütülmekte olan denetimler kapsamında, araçların yükleri ve yakıt depoların kontrole tabi tutulduğunu, kaçak akaryakıt tespiti durumunda ise Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereği adli işlem tesis edildiğini kaydeden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra araçlara standardın dışında monte edilmiş yakıt depoları denetlenmekte, tescil ve trafik belgesine ilişkin kontroller yapılmakta ve ayrıca kaçak akaryakıta vergi cezası uygulanmaktadır. Hatay ilinde uygulanmasına başlanan müşterek denetimler, Suriye sınırından ülkemize sokularak, yurdun diğer bölgelerine nakledilmek istenen kaçak akaryakıta yönelik son derece etkili bir önlem oldu. Müşterek denetimlerin sürdürüldüğü Hatay'da 45 günlük dönemde, bin 675 araç denetime tabi tutularak 6 milyon 700 bin TL değerinde, bin 660 ton kaçak akaryakıta el kondu ve failler hakkında yasal işlemler başlatıldı. Ayrıca 5,3 milyon TL vergi cezası kesildi."

"HATAY UYGULAMASINI, AKARYAKIT KAÇAKÇILIK POTANSİYELİ YÜKSEK İLLERİMİZE DE KAYDIRDIK"

Bakan Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığının, vatandaşların can ve mal güvenliğine, çevreye, ülkemiz ekonomisine ve akaryakıt sektörüne yönelik oluşturduğu tehditlerin bertaraf edilmesini hedefleyen söz konusu denetimlerin, yarattığı olumlu sonuçlarıyla, kurumlar arası işbirliğinin ve bu işbirliğinin bir yansıması olarak müştereken gerçekleştirilen faaliyetlerin son derece etkili ve verimli bir örneğini oluşturduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, denetimlerden alınan olumlu sonuçların kalıcı hale getirilmesi, akaryakıt kaçakçılığında kullanılması olası farklı güzergahların kontrol altına alınması ve akaryakıt kaçakçılığı fiillerine izin vermemek adına yurt çapında etkin tedbirler alınarak bu konudaki caydırıcılığın artırılması amacıyla, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda müşterek denetimlerin yaygınlaştırılması kararlaştırıldı.

Hatay uygulamasını, akaryakıt kaçakçılık potansiyeli yüksek illerimize de kaydırdık. Akaryakıt kaçakçılığına karşı yürütülen denetimlerin, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Niğde ve Osmaniye de dahil olmak üzere çevre illeri ve farklı güzergahları kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması amacıyla ilgili valiliklere gerekli talimatları verdim.

Akaryakıt kaçakçılığı fiillerini önlemeye, bu fiillerin tespitine ve yaptırıma konu edilmesine ilişkin mücadele faaliyetleri, bugüne dek olduğu gibi bundan sonraki dönemde de tüm kurumlarımızın kararlı işbirliği çerçevesinde ve kapsamlı bir şekilde devam edecektir.

Vatandaşlarımız, akaryakıt kaçakçılığı başta olmak üzere, her türlü kaçakçılık ihbarlarını Gümrük Muhafaza 136, Polis 155 ve Jandarma 156 numaraları telefonlara yapabilirler." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title