Haberler

Suriye Sınırındaki Güvenlik Duvarı Yükseliyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Suriye sınırında yapımı devam eden güçlendirilmiş modüler duvar örme çalışmalarını inceledi. Vali Tuna duvar örme çalışmalarının iddia edildiği gibi her hangi bir askeri hareketlilik veya karşı tarafa yönelik bir saldırı olmadığını söyledi.

Türkiye- Suriye sınıra güvenlik amaçlı duvar örülüyor. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde devam eden duvar örme çalışmalarının da 3, 60 m. yüksekliğinde toplam beş kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi. Sınır kapısının doğu yönünde bir batı yönündeyse dört kilometre boyunca inşa edilecek duvar çalışmaları sırasında bir açıklama yapan Vali Tuna; sınır güvenliğini korumaya yönelik devam eden modüler duvar inşasının uluslararası koordinatlarla belirlenen sınır hattında sürdüğünün altını çizdi.

220 KİLOMETRE
Sınırdaki güçlendirme çalışmalarının aylar öncesinde planlanarak hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Vali Güngör Azim Tuna, "Mürşitpınar'da yapılan çalışmalar bu işin devamı niteliğindedir. Türkiye kendi sınır güvenliğini garantiye almak için ilave bir önlem olarak duvar yapımına devam ediyor. Yeni bir uygulama değildir. Şanlıurfa'nın 220 kilometre civarında bir sınır hattı var. Peyderpey bütün sınır hattınca bu duvar çekilecek. Şu anda da Mürşitpınar bölgesinde duvar çalışmaları devam ediyor. İddia edildiği gibi her hangi bir askeri hareketlilik veya karşı tarafa yönelik bir saldırı kesinlikle söz konusu değil. Duvarın yapımı esnasında aldığımız güvenlik tedbirleri var. Bu çalışma devam edecek ve biz bunu takip edeceğiz. Önceliğimiz sınır güvenliğini daha sağlıklı hale getirmektir. Geçmişte sınır hattında zaman zaman ihlaller yaşanabildi. Buradaki fiziki güvenlik sistemleri zaman içerisinde deforme olabiliyor. Bunlar hem yeniden gözden geçiriliyor hem de duvar ve yeni oluşturulacak güvenlik sistemleriyle illegal giriş çıkışların önlenmesi noktasında görevli arkadaşlarımızın elini güçlendirmiş oluyoruz. Bunu dışında bir durum söz konusu değildir" dedi.

SÜLEYMANŞAH TÜRBESİ
Suruç'taki incelemeleri kapsamında Süleymanşah Türbesini ve sınır nöbetine devam eden askerleri de ziyaret eden Vali Tuna'ya; Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Hudut Alay Komutanı Albay Cengiz Hüner eşlik etti. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title