Haberler

Sınırında Top Oynarken Mayın Patlaması Sonucu Ayağı Koptu

Güncelleme:

Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide arkadaşlarıyla top oynayan 12 yaşındaki çocuk, mayına basınca bacağı koptu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide arkadaşlarıyla birlikte top oynayan 12 yaşındaki Laleş Çiftsüren, bastığı mayının patlaması sonucu bacağının dizden aşağısını kaybetti. Baba Aziz Çiftsüren, patlamanın meydana geldiği alanda uyarı levhasının bulunmadığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Nusaybin Zeynel Abidin Mahallesi'nde 23 Şubat günü arkadaşlarıyla birlikte Suriye sınırındaki mayınla arazide top oynayan 5'inci sınıf öğrencisi Laleş Çiftsüren, bastığı bir mayının patlaması sonucu sağ ayağı, dizden aşağı bölümü koptu. Acı ve kanlar içinde yere yığılan Çiftsüren, çevredeki vatandaşların yardımıyla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan tedavi sonrası taburcu olan Çiftsüren, 23 Şubat gününden beri gitmediği okulunu ve arkadaşlarını özlediğini söyledi. TOP OYNADIĞIMIZ ALANDA UYARI LEVHASI YOKTU Patlamanın yaşandığı günü anlatan Laleş Çiftsüren, Babam, oyun oynarken komşularımızı rahatsız etmemizi istemiyordu. Mahalledeki arkadaşlarla sınıra yakın bir alana gittik. Gittiğimiz alanda herkes piknik yapıyordu. Biz de piknik yapanlara yakın bir alanda top oynamaya başladık. Bu sırada alanın içerisinde topa benzer yuvarlak bir şey görüp tekme atacağım sırada arkadaşlarım beni uyardı. Ben ayağımı kaldırdığım anda mayın patladı. Mayınlı arazinin girişinde hiçbir koruma ve uyarı levhası yoktu. Burada görevli askerler de bizi hiç uyarmadı. Sık sık zaten burada top oynuyorduk dedi. OĞLUMUN AYAĞINA SEBEP OLANLARIN YARGILANMASINI İSTİYORUM Dikenli tel ve kolonlara yazılı küçük uyarı yazılarına rağmen zaman zaman mahalle sakinlerinin de piknik yaptığı mayınlı alanda yaşanan bu olaydan sonra Laleş Çiftsüren'in babası Aziz Çiftçsüren, oğlunun ayağının kopmasına sebep olan mayın patlaması için dava açmaya hazırlanıyor. Baba Çiftsüren, yerleşim merkezine 200 metre mesafede bulunan ve insanların sık sık girdiği mayınlı alan çevresinde uyarı levhasının bulunmadığını ileri sürerek, Mayınlı arazi olmasına rağmen halk o alanda piknik yapıyor. Ancak askerler kimseyi uyarmıyor. Oğlumun yaralandığı araziden ben de çok geçtim. Tarlanın mayınlı olmasına ilişkin önlem alınmamasına dair suç duyurusunda bulunacağım. Oğlumun ayağının kesilmesine sebebiyet veren sorumluların yargılanmasını istiyorum. Asker sınırda görevini yapmıyorsa bile en azından mayınlı bölgeye bir levha bıraksın diye konuştu. Yaşanan olayın hesabını devletten soracağını belirten anne Behiye Çiftsüren ise, Oğlumun giden ayağını istiyorum. Devlette insanlık kalmamış. Kürtler'i bu mayınlı araziler ile birbirinden ayırdılar, şimdi de Kürtler'i döşedikleri mayınlarla öldürüyorlar şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Bahoz47baba_yorgun_47@hotmail.com:

Budewlet ne yapmaya calısıyor ayagını kaybeden kardesımızın ayagının bedelını kım we nasıl odeyecekler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title