Haberler

TSK, Suriye Sınırına Hendek Kazıp Silah Yığıyor

Güncelleme:

TSK tarafından, Suriye sınırına devasa hendekler kazılmaya başlandı. Ayrıca, Şırnak sınırına uzun menzilli obüs topları ve tanklar sevk edildi. Hedefin IŞİD olabileceği belirtiliyor.

Mardin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında sınırın Türkiye tarafında 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı askeri personel tarafından hendek kazıldığı görüldü. Yaklaşık 1,5 metre genişliğinde, 1,5 metre derinliğindeki hendeğin yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapıldığı değerlendiriliyor.

2 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR

Kazı çalışmaları 2 iş makinesi tarafından sürdürülürken sınır hattında da güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

ŞIRNAK SINIRINA OBÜS SEVKİYATI

Öte yandan Nusaybin'den Şırnak sınırına, bir uzun menzilli obüs topu ile bir Karayel tankı gönderildi. Bugün sabah saatlerinde, Kızıltepe yönünden gelen askeri TIR'lar üzerinde bulunan uzun menzilli bir obüs topu ve bir Karayel tankı, İpek Yolu'ndan geçerek Cizre ilçesine doğru gitti. Askeri top ve tankı taşıyan TIR'ların güvenliği, iki askeri zırhlı Kobra aracı tarafından sağlandı.

ARINÇ: MARTTA IŞİD'E KARA OPERASYONU YAPILACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün, A Haber'de yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: "Mart ayında IŞİD'e kapsamlı bir operasyon planlanıyor. IŞİD çok çılgınca eylemler de yapabilir, Türkiye'yi sorumlu da tutabilir. Bunları da hesap etmek lazım. Bir plan dahilinde sadece Başbakanımızın başlayın demesi ev direktifine bağlı bir konu olmasını 15 gün öncesinden bir ay öncesinden biliyoruz. Belki birkaç ay öncesinden bir saldırı olursa ne yapılacağı çok dakik hesaplarla yapılmıştır. Sadece uygulayın talimatı verildiğinde düğmeye basıldığında harekete geçme onların görevi olarak kalmıştı."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Şırnak Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (222)

akp li militan:

eger kürtlerle birlikte isid e karsi tsk savas acarsa o kurum bizim icin ÖLMÜS VE SAYGINLIGI BITMISTIR !

95
7
yanıtYanıtla
AzizMobil-IOS:

Devlet ne yaparsa dogruyu yapar destekliyoruz

9
55
yanıtYanıtla
ZEHRA:

bir tane ş. . f. . . sz göçmen faşist benim nikim arkasına gizlenerek niki karamış senin anen bacına hakkaret etmiyecem çünkü; benim terbiyem kültürüm elvemiyor onlar benim annem bacımdır. fakat Allah seni islah etsın. . .

55
3
yanıtYanıtla
gayserii:

Kütleri korumak yine Türkiye''ye kaldi.

22
30
yanıtYanıtla
AtakanmobilWeb@haberler.com:

Ne isidi bunlar Kürtler için yapılıyor masum Kürtleri öldürmek için işid bahane i

22
27
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI ROZA:

Hey korkak faşistler klavye başında masının altında yitlik olmaz, Daha iki gün önce gece yarısı sizinkiler ypg ye yalvarıp 250 ypg ile gidip apar topar şahınızı ve 100 kişilik asker karakolunuzu kobani ye ye gelip ypg ye sığındınız. burda sanaldada aslan kesiyorsunuz

15
33
yanıtYanıtla
Jiyana azadMobil-IOS:

Gêne isit kopeklerine yardim etmek icindir

17
27
yanıtYanıtla
yasar:

till hamiside aldilar her biji ypg u ypj, , . . iside verecekler herhalde kendini korusun ypgden diye. . . . hahahahahahahahaaaaaaaaaaa

19
23
yanıtYanıtla
türkler geliyormobilWeb@haberler.com:

Şu kürtleri anlamıyorum yeryüzünde vatanın yok benim anadilimi kendi anadilinden daha iyi biliyorsun hala bize medeniyet taslıyorsun çağ acıp cag kapamis cihana hükmetmis 3kitada at kosturmus bu billetin tırnagı olamazsıniz. Vatansızlar

20
20
yanıtYanıtla
ulu tirk eskerimobilWeb@haberler.com:

Heyt qurbana tîsebîm netirsin kîro YPG ew we bı parezine

12
28
yanıtYanıtla
Tüm 222 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title