Haberler

Suriye Sınırında Çatışma: 1 Yaralı

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, sınırda çıkan çatışmada 1 kişinin yaralandığını, Suriye uyruklu 1 kişinin de silahıyla birlikte yakalandığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'da sınırdan Türkiye'ye geçmeye çalışanların askerlerin üzerine ateş açması üzerine çıkan çatışmada 1 kişinin yaralandığını, Suriye uyruklu 1 kişinin de silahıyla birlikte yakalandığını açıkladı.

Sınırdaki çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Şanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, görevli bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından, sınır hattında bulunan 5 şahıstan birinin, Türkiye tarafına geçtiği tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine MYKU tarafından anılan şahsa 'Dur' ikazında bulunulmuş, şahsın 'Dur' ikazına uymaması üzerine havaya ikaz ateşi açılmıştır.

ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER

"Açılan ateşe Suriye tarafında bulunan 4 şahsın ateşle karşılık vermesi üzerine, MYKU personeli ateşe devam etmiş, bu esnada Suriye tarafından ateş açan şahıslardan birinin yaralandığı ve yaralı ile birlikte şahısların Suriye istikametinde ağaçlık bölgeye kaçarak gözden kayboldukları tespit edilmiştir. Çatışmadan sonra Suriye topraklarında, silah monteli bir aracın bölgeye gelmesi üzerine, 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) bölgeye gönderilmiş, TTZA'ların gelmesiyle birlikte, Suriye tarafındaki silah monteli araç bölgeden uzaklaşmıştır."

SİLAHLARLA YAKALANDI

"Olay sonunda, Türkiye tarafına geçen Suriye uyruklu sivil şahıs yakalanmış olup, şahsın elinde bulunan çanta içerisinde 3 adet 'SHE' marka Otomatik Tabanca, 2 adet ahşap dipçik ve 5 adet boş şarjör ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Adana Askeri Savcılığı'na, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na ve Altınözü Karbeyaz Jandarma Karakol Komutanlığı'na bilgi verilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

memo:

bazı arkadaşlarımız süryeliler in istemiyoruz sınırları derhal terk etsin utanmadan konuşa biliyorlar herhelda gelipte babanızın sofrasına oturmamışlar sizin sadakanıza kalmamışlar kimsenin kapısına sadaka istememişler o bölgenin abeleri kardeşleri akrabaları ve halk ın misefiridir ve kendi topraklarıdır size ne oluyor

50
19
yanıtYanıtla
ARG:

NE KONUŞUYORSUN BE MEMOŞ

yanıt0
yanıt0
akif:

Suriyeden hic bir sey istemiyoruz , insan da hayvan da cok isteyen varsa Suriye karsida yallah Suriyeye. Bunlar utanmaz yüzsüz ve hainler . Askerimize kursun sikanlar seref yoksunudurlar

13
22
yanıtYanıtla
yaz oglum:

beslersen kargayı oyacagı göz ilk önce senindir . . mayasında vardır göz çıkarmak

8
20
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

E bundan sonra işitle de tahrik saldırı yapabilirler, pkk ile de işit adına bazı kişilerle de. Artık tahrik saldırılara daha çok dikkat.

5
19
yanıtYanıtla
TC 60 TÜRK:

TEK TEK VURACAKSINIZ.

12
5
yanıtYanıtla
kurd:

hatay sınırındaki olaylarıda kürtlere bağladınızya, merak ediyorum acaba beyin var mı beyin?

9
7
yanıtYanıtla
OSMANLI:

TUZLAYIN KOKMASIN, ISIDE KURBANLIK OLARAK HEDIYE EDERIZ, HAFTAYA!!!

4
12
yanıtYanıtla
toros:

bu sınırdan geçenleri devlet karın tokluguna çalıştırması lazım bunların derdi türkiye nasıl olsa besliyor ye iç yangel yat oh

7
1
yanıtYanıtla
geriden izle sende:

fazla sokulursanız işid afetmez

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title