Haberler

Esad'ın Türkiye Planı Ortaya Çıktı, Suriye Sınırına Kilit Vuruldu

Güncelleme:

İstihbarat birimleri, Esad'ın özel eğittiği mahkumlarla Türkiye'de kaos çıkarmayı planladığını ortaya çıkardı. Sınır kapılarındaki işlemler sıkı denetime alındı.

Şah Fırat operasyonunun ardından Suriye sınırında yaşanan askeri hareketlilik artarken, Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapılarında işlemler 9 Mart'ta sınırlandırılarak insan, eşya ve araç girişleri ikinci bir emre kadar kısıtlandı. İstihbarat birimlerinin, Esad'ın özel eğittiği binlerce mahkumla Türkiye'de kaos çıkarmayı planladığının ortaya çıkmasından sonra adeta sınır kapılarına kilit vuruldu.

TSK ALARMA GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye sınırını ablukaya aldı. Bu kritik adımın atılmasına neden olan şok edici istihbarat bilgisine de ulaşıldı. Ankara'da üst düzey toplantılarda ele alınan istihbarat bilgisine göre; Esad'a yakın unsurlar, Türkiye'de seçim öncesinde kaos çıkarmaya yönelik saldırı girişiminde bulunmaya hazırlanıyor.

MAHKUMLAR EĞİTİLİYOR

Esad, Suriye'de adli olaylara karışmış ve cezaevinde bulunan mahkumları iç savaşta kullanmak için eğitti. İstihbarat bilgisine göre sayıları bini bulan bu eğitimli mahkumlar önümüzdeki günlerde serbest bırakılacak. Serbest kalan mahkumların bir kısmı muhaliflere karşı kullanılacak.

Bir kısmı ise Türkiye'ye sızıp saldırı düzenlemesi için görevlendirilecek. Esad'ın Türkiye'deki seçimler öncesinde Reyhanlı saldırısına benzer girişimlerde bulunmak istediği, böylece 7 Haziran seçimlerini etkilemeyi amaçladığı değerlendirildi.

BEŞTEPE'DE DE KONUŞULDU

Suriye'den gelen istihbarat 7 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'nda askeri ve istihbari görevlilerin de katıldığı üst düzey toplantıda ele alındı. Toplantıda Esad rejiminden gelen tehdidin önlenmesi için üst düzey önlemlerin alınması ve sınırdan geçişlerin durdurulması kararlaştırıldı. Seçimlere yönelik Suriye kaynaklı tehdit değerlendirmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi.

Toplantıda Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı terörist faaliyetlerin sınırlara taşma ve sızma ihtimali ile bunun seçim güvenliğine etkileri tartışıldı. Aynı zamanda Suriye ile sınırı olan illerde geçici askeri güvenlik bölgesi oluşturulması konusunda toplantılar yapılacağı bilgisi Bakanlar Kurulu'nda paylaşıldı.

SINIR ABLUKAYA ALINDI

Toplantıda alınan kararın ardından Suriye sınırında yoğun bir hareketlilik yaşandı. Asker, sınırı ablukaya alırken, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı önlemlerini artırdı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı da sınır güvenliğini üst düzeye çıkardı.

Alınan önlemler kapsamında Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki işlemler sıkı denetime alındı, güvenlik önlemleri yeniden düzenlenerek güncellendi. Kaynaklar, Türkiye'ye yönelik saldırı girişimi ihtimalinin minimize edildiğini vurguladı.

REYHANLI'DA ESAD İZİ

11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı terör saldırısında 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen saldırı sonrasında 20 şüpheli tutuklanmıştı. Şüphelilerin Suriye gizli servisi El Muhaberat bağlantılı silahlı grup olduğu iddiası üzerinde durulmuştu. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Cilvegözü Reyhanlı Türkiye Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (137)

yaşa aslan esad:

tayyipinki mahsum planda esadınkimi hain plan. . ortadoğunun en refah ülkesi suriyeyi mahvettiniz. . . esad yapınca hain planmı oluyor, kendi ülkesini korumasınmı. , türkiyeyi yiyip bitiren akp orayıdamı bitirsin. .

35
25
yanıtYanıtla
hataylı:

türkiye ve suriye ile savaş çıksın, türk halkının yüzde altmışı, ya tarafsız kalır, ya suriyeyi destekler. . çünkü türkiye(daha doğrusu akp. ) durup dururken suriyeye bulaştı. . reyhanlıyada bombayı esad değil tayyip attı

31
28
yanıtYanıtla
A DEMBA BA:

Esad''ın gidişi İran ve siyonist İsrail istemese de yakında gerçekleşecek.

10
36
yanıtYanıtla
HiççmobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar istihbaratın geldiği zamana iyi bakın birçok partinin kilit ismi Esad ı ziyarete gitmedimi yakın zamanda seçime kan bulastirmak istiyor Chp zihniyetliler ama başaramayacaklar

20
22
yanıtYanıtla
Dörtyol''lu:

Esad zalim diye 5 yıldır bizi uyuttular oysa şimdi anlıyoruz zalim esad değil AKP hükümeti ve onun yanlış politikaları

18
21
yanıtYanıtla
Mustafa kemal Çetin:

Ulan bu habere Kargalar bile güler. Esat 3-5 mahkumla bu ülkede kaos yaratacaksa gelsin yaratsın. Bunlar hep gerici-dinci yobaz akp iktidarının yalanları, satın alınmış havuz medyasının uydurmaları. İnanmayınız böyle şeylere.

18
13
yanıtYanıtla
ANTI ESADmobilWeb@haberler.com:

Kininle gebereceksin sen alevi domuzu. Muslumanlar seni gebertip er meydaninda sallandiracaklar. Olumun insallah Turk mucahidlerin elinden olur kafirin tohumu...

6
25
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

reyhanlı saldırısı esadın üzerine yıkılmaya çalışılan bir mit oyunudur ! bütün işaretler bu yöndedir ! tabikide ne esad nede erdoğan masum değil çocuk katilidirler !

11
19
yanıtYanıtla
vanlı:

panik yok sakin olun. . . konu komple akp. nin yandaş medyasının yalan haberi, ayrıca 7 haziranda akp. nin kaybetmesi ile devreye sokacağı kaos planı. . reyhanlıya bomba atıp, suriyeyi darmadağın eden akp, aynı yöntemle kaybettiği seçimi iptal ettirme planıdır, ama millet yutmaz, gider koltuğuna oturur. .

17
13
yanıtYanıtla
ASLANmobilWeb@haberler.com:

Esat akili ol osmali torunlari burda ona gore

14
15
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title