Haberler

Suriye: PKK Devlet Kurumlarına Saldırıyor, Petrol ve Pamuk Çalıyor

Güncelleme:

Suriye Ordusu, Haseke kentinde yaşanan çatışmalardan PKK'nın sorumlu olduğunu duyurdu. Açıklamada, "PKK'ya bağlı silahlı güçlerin son zamanlarda Haseke'de devlet kurumlarına saldırdığı, petrol ve pamuk çaldığını" belirtti.

Haseke'de Rojava Asayişi ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile rejim güçleri arasında 3 gündür çatışmalar yaşanıyor. Suriye ordusu, Haseke'deki çatışmaların sorumlusu olarak PKK terör örgütünü gösterdi.

Suriye Ordusu Haseke kentinde yaşanan çatışmalardan ilişkin açıklama yaptı.

"KENTİN HUZURU BOZULUYOR"

Açıklamada, "PKK'ya bağlı silahlı güçlerin son zamanlarda Haseke'de devlet kurumlarına saldırdığı, petrol ve pamuk çaldığı, insanları kaçırdığı, kentin huzurunu bozduğu, kaos ortamı yaratarak istikrarsızlığa sürüklediği" belirtildi.

"PKK SURİYE ORDUSUNU HEDEF ALIYOR"

Suriye Ordusu, PKK'nın Suriye Ordusu'nu hedef aldığını da ileri sürdü.

ABD SAVAŞ UÇAKLARI GÖNDERDİ

Öte yandan, Pentagon Sözcüsü Jeff Davis yaptığı açıklamada, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Kürt güçlerine destek amacıyla bölgeye savaş uçakları gönderdi. Suriye'de bulunan ABD'li askeri danışmanlar Suriye savaş uçaklarını hedef alacak" dedi.

Jeff Davis, kararda koalisyon güçlerinin desteğinin alındığını vurguladı.

"HİÇ KİMSE YARALANMADI"

ABD uçaklarının Perşembe günü Haseke'nin çevresine de bombardıman düzenlediğini belirten Davis, "Şunu açık bir şekilde söyleyebilirim, uçaklarımız kara güçlerini tehditlere karşı koruyor. Haseke çevresinde düzenlediğimiz hava operasyonlarında hiç kimse yaralanmadı" denildi.

Suriye Ordusu, Pentagon'un açıklamasından sonra sessizliğini bozdu.

Esad rejimi 2 gündür kente savaş uçaklarıyla da saldırıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Rojava PKK Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title