Haberler

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: IŞİD'in Uçakları Havalandı

Güncelleme:

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD'in elinde 3 savaş uçağı olduğu ileri sürüldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in 3 savaş uçağıyla Halep'in kuzeyinde bulunan bir askeri havaalanında eğitim uçuşları gerçekleştirdiğini iddia etti.

Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iddiasını bölgedeki görgü tanıklarına dayandırdı.

'IŞİD, MİLİTANLARINA UÇAKLARI KULLANMA EĞİTİMİ VERİYOR'

İddiaya göre, IŞİD'in Irak'taki militanları, Suriye'de bulunan IŞİD militanlarına savaş uçaklarını kullanma eğitimi veriyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Irak ordusunda Saddam Hüsseyin döneminde subay olarak görev yapan isimlerin, IŞİD militanlarına uçuş eğitimi verdiğini savundu.

Abdulrahman, "Görgü tanıkları, Halep'in kuzeyinde bulanan askeri havaalanında defalarca havalanan savaş uçakları gördü." dedi.

ESAD'IN UÇAKLARI IŞİD'İN ELİNDE

Terör örgütü IŞİD'in elinde Suriye'deki Esad yönetimine ait savaş uçakları bulunuyor.

ABD ORDUSUNDAN AÇIKLAMA: HABERİMİZ YOK

ABD ordusu, IŞİD'in Suriye üzerinde eğitim uçuşu yaptığı iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, örgüte ait "Suriye veya başka bir yerde" gerçekleşen herhangi bir uçuş operasyonundan haberdar olunmadığı belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı sözcüsü Albay Patrick Ryder, "IŞİD'in Suriye veya başka bir yerde uçuş operasyonu gerçekleştirdiğinden haberimiz yok." ifadelerini kullandı. Suriye ve Irak'taki IŞİD aktivitelerini yakından takip ettiklerini belirten Ryder, hava saldırılarına devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Londra Suriye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (82)

rauf:

#direnkobani tuvalete gidip hemen geri donuyorum #diren

85
6
yanıtYanıtla
selefi:

İŞID ''i küçümseyenler yakında Irak , Suriye büyük islam devleti kuracaklar sizin halen buralarda beleş beleş yorum yapın

48
8
yanıtYanıtla
İNŞ.:

KANATLANIN İŞİD ŞAHİNLERİ HAİNLERİN TEPESİNE EBABİL KUŞLARI OLUN

43
10
yanıtYanıtla
atif:

kurt erkeklerini adam yerine koymuyorum artik ama kadinlarina saygim var savasiyorlar erkegim diye ortada dolasanlar ve klavye basindakiler utansin

45
6
yanıtYanıtla
Baybars Türkistan Mücahidi:

TÜRK MEDYASI VE TÜRKÇE YAYIN YAPAN TELEVİZYONLAR. . . hepsi bir numaralı TÜRK DÜŞMANIDIR. . . Kobani için hergün yayın yapanlar, birkez olsun. . DOĞU TÜRKİSTAN için yayın yaptı mı?. . . Kobani için hergün ağlayan türkler, birkez DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMI için ağladı mı?

47
3
yanıtYanıtla
ŞEYHŞAMİL:

zavallılar ışid kafir bir örgüttür bunu hala anlamadınızmı

12
38
yanıtYanıtla
44:

galiba bu biraz yalana benziyor, ama türk milleti hemen helal olsun demeye basladi bile, lan kendinizi ne saniyorsunuz sizin 500 üzerinde savas ucaklariniz var pkk la bas edebildiniz mi yokkkkk niyeeeeeeeeeeee cünküüü bir baltaya sap olamaz siniz da ondan geri zekali milletsiniz oglum öyle de kalacaksinizzzzzzzzzzzzz

16
34
yanıtYanıtla
atif:

dun gece hdpli erkekler etek takip siniri gecmeye calismislar ama etekleri telere takilmis sansli olan gecmis onlarda cay icip geri gelmisler

47
2
yanıtYanıtla
Harun:

hadi kobani diren ama yaa. . aaa dirensene kobiş. . .

27
21
yanıtYanıtla
gariban:

surun kobaniye, ne bekliyonuz.

42
6
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title