Haberler

Suriye Devlet Başkanı Esed Açıklaması

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya'ya çok güvendiklerini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya'ya çok güvendiklerini söyledi.

Esed, Lübnan'daki Hizbullah'ın televizyon kanalı El-Menar'a verdiği röportajda, Rusya'yı överek, "Biz Cenevre-3'e gidebilmek için Rusları, ülkedeki bütün güçlerle görüşmeye teşvik ediyoruz. Cenevre-3 olduğunda durum daha kolay olacak" dedi.

ABD'yi eleştiren Esed, "Dostlarını, müttefiklerini yarı yolda bırakmak ve hainlik, ABD siyasetinin özelliklerindendir. Rusya'nın politikası bir günde böyle olmadı. Ruslara büyük güven duyuyoruz. Rusya, Suriye krizi boyunca 4 yıldır bizimle dostluğunu ve ilişkilerimizin şeffaflığını kanıtladı" dedi.

İran'ın kendilerine verdiği desteğe değinen Esed, İsrail'le ilgili de "Gerçekten İsrail'le mücadele etmek istiyorsak öncelikle Suriye'deki piyonlarıyla mücadele etmemiz gerekir. Böyle olursa ne İsrail ne de diğerleri, hiç kimse Suriye'nin karşısında olmaya cüret edemeyecektir. Suriye'ye komplo kuran ülkeler terörü desteklemeyi bıraktığında, krizin son safhasına girdik diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Suriye'deki teröristlerin yaptıkları, İsrail'in onlara desteğinden çok daha tehlikeli" iddiasında bulunan Esed, şöyle devam etti:

"Biz ve direnişçiler (Hizbullah) İsrail ile çatışmanın kurallarını değiştirmek açısından aynı safta yer alıyoruz. Suriye ve Lübnan sahaları arasındaki farkı dikkate almalıyız. Lübnan'la ile İsrail arasında direniş (Hizbullah) var. Ancak bizimle İsrail arasındaki sınırda ise İsrail ajanları bulunuyor."

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı tarafsız olamamakla suçlayan Esed, "Tarafsız olsaydı onu bu göreve getirmezlerdi" görüşünü dile getirdi.

Seçimlerin uluslararası gözetimle yapılması önerisini, "Suriye'nin egemenliğine müdahale" olarak nitelendiren Esed, "Seçimler konusunda dost ülkelerle iş birliği yapabiliriz. Hizbullah'la yaptığımız birlik gibi Suriye ve Irak savaşı da birlik içerisinde yürütülmeli. Böylece daha kısa sürede ve daha az bir bedelle daha iyi bir sonuca ulaşabiliriz" diye konuştu.

Ürdün'nde "tampon bölge" kurulmasına ilişkin Esed, "Bir devlet veya herhangi bir yetkili konuştuğunda bu kişinin, kendi görüşünü söyleyebilmek için ne kadar bağımsız olduğuna bakmamız gerekir" yorumunda bulundu.

Mısır'la ilişkilerine de değinen Esed, "Mısır ile ilişkiler konusunda ısrarlıyız. Önceki Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin döneminde Suriye'ye yönelik hakaretlerine rağmen Mısır'ı kötülemeye çalışmadık ve iki ülke arasındaki iletişim hiç kesilmedi" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen "güvenli bölge" konusunda Esed, bunun "Türkiye'nin hayali" olduğunu iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Beşşar Esed İsrail Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title