Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de Halep'in kuzeyinde İslami Cephe ile terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların çıktığı bildirildi.

Suriye'de Halep'in kuzeyinde İslami Cephe ile terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin hava operasyonları ve Esed güçlerinin yoğun saldırıları sebebiyle düşük yoğunluklu savaş ve nöbet durumunda olan İslami Cephe birlikleriyle IŞİD arasında dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar çıktı.

Yerel kaynaklar, İslami Cephe'ye Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Nusra Cephesi birliklerinin de takviye yaptığını, IŞİD'in İslami Cephe'nin 12 mensubunu öldürmesi üzerine çatışmaların şiddetlendiğini aktardı.

AA'ya konuşan İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayının basın sorumlusu Salih Anadani, Halep'in kuzeyindeki Dabık ile İhtimalet köylerinde İslami Cephe ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların çıktığını söyledi.

İslami Cephe'nin IŞİD'in kontrolünde olan Dabık ve İhtimalat köylerinde örgütün mevzilerini tank, doçka, havalarla saldırdığını aktaran Anadani, "İslami Cephe söz konusu köylerde IŞİD'in merkezlerini vurarak örgüte büyük zayiat verdi" dedi.

Bölgede iki taraf arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydeden Anadani, "İslami Cephenin bölgede stratejik öneme sahip iki köyün denetimini sağlamak istiyor" sözlerine yer verdi.

Terör örgütü IŞİD, İslami Cephe'nin Esed güçlerinden aldığı Halep kırsalındaki bazı bölgeleri işgal etmişti. İslami Cephe öncülüğündeki muhalif silahlı gruplar da IŞİD'in ele geçirdiği bölgeleri geri almak için IŞİD mevzilerine yönelik operasyonlar düzenliyor.

Operasyonlar kimi zaman şiddetlenen zaman zaman ise düşük yoğunluklu çatışmalara sahne oluyor. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title