Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Esed rejimine bağlı güçlerin Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalara düzenlediği hava saldırıları ve çatışmalar sonucu 11 günde 200'ü aşkın yaralı Türkiye'ye getirildi.

Esed rejimine bağlı güçlerin Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalara düzenlediği hava saldırıları ve çatışmalar sonucu 11 günde 200'ü aşkın yaralının Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Esed rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında çıkan çatışmalar ve ordu birliklerinin düzenlediği hava saldırılarında yaralananlardan bazıları tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Son 11 günde yaralanan aralarında kadın, çocuk, bebek ve yaşlılarında bulunduğu 200'den fazla Suriyeli, yakınları tarafından araçlarla veya yaya olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınır kapısında bekleyen sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınan yaralılar, tedavileri için Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Suriye'nin, Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarında çatışmaların zaman zaman şiddetini artırdığı öğrenildi. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title